angajare bucatar gherla dej cluj locuri de munca

hayak cafenea pub club gherla dej cluj orar program mondial gherla nisip balast sort dej cluj depozit feroterm gherla magazin centrala termica instalatii dej cluj ochelari vedere gherla gama optic dej clujstiri pentru viata banca alianta cluj dobanda gherla gherla dentist stomatologie cabinet artdent telefon tigla metalica depozit gherla mondial dej cluj locuri de munca gherla dej cluj sofer mariflor spalatorie auto self service gherla petrom locuri de munca gherla angajare sofer livrare pizzerie al kimbo vintahe pub vanzare gherla dej cluj cafenea afacere salon masaj gherla vitality

pelerinaj greco catolic gherla nicula manastire

Pelerinaj greco-catolic la Mănăstirea Nicula – VIDEO

Însoțiți de episcopul Florentin Crihalmeanu, eparh al Episcopiei de Cluj-Gherla, în jur de 250 de preoți și credincioși au pornit marți după-amiază pe jos în pelerinaj, spre Mănăstirea Nicula, la sărbătoarea Adormirea Maicii Domnului.

De la Gherla, în cântări sfinte, pelerinii, între care s-au aflat peste 40 de preoți, au început traseul de 7 kilometri spre mănăstire. Episcopul eparh, împreună cu preoți, studenți seminariști, persoane consacrate și credincioși, între care primarul din Gherla, un grup de oaspeți din Dieceza de Milano, au mers în procesiune pe jos, cu cântări dedicate Maicii Domnului, de la capela „Sfintelor Femei Mirofore” din Gherla până la biserica parohială din Nicula.

Pelerinajul este dedicat cinstirii Maicii Preacurate, a cărei icoană a lăcrimat, în 1694, la Nicula, precum și împlinirea unei datorii de a continua tradiția pelerinajelor. Împreună cu Episcopul de Cluj-Gherla, PS Florentin Crihălmeanu, au fost pelerini la Nicula și pr. Călin Bot, Vicar general, preoții vicari și consilieri eparhiali, pr. Alexandru Hruban protopop de Gherla și alți preoți protopopi, zeci de preoți parohi împreună cu credincioșii lor. O semnificație aparte a avut prezența pr. Ieromonah Laurian Daboc superiorul provincial al Ordinului „Sf. Vasile cel Mare”, împreună cu călugării Ordinului „Sf. Vasile cel Mare”, ordin călugăresc care a administrat Mănăstirea Nicula între  1936-1948.

Pelerinii au fost însoțiți de echipaje de poliție și jandarmerie, care au asigurat desfășurarea în siguranță a pelerinajului pe drumul spre Nicula.

video în continuare

În programul sărbătorii, de la ora 18,15 are loc Vecernia, iar de la 19,30 Paraclisul Maicii Domnului, cu cuvântul de învățătură al PS Florentin.

Sfânta Liturghie începe la ora 23,30, cu un cuvânt de învățătură al pr. Anton Crișan.

După miezul nopții, de la ora 2 se rostesc rugăciuni pentru bolnavi, urmate de Rozariul Divinei Îndurări, Miezonopterul cu Părinții și Frații Bazilieni, rugăciuni și cântări mariane cu Surorile Baziliene.

La ora 6 dimineață are loc Acatistul Maicii Domnului, cu pr. florin Pop și Reuniunea Mariana, iar de la 7,30 începe Sfințirea Apei și Binecuvântarea obiectelor de cult cu pr. Patriciu Salajean de la Parohia Nicula. Slujba Utreniei începe la ora 8, iar de la 9,15, primirea Sf. Florentin. Sfânta Liturghie Arhierească începe la ora 9,30.

sus(9)jos(5)

apartament vanzare nou bloc gherla dej cluj pret telefon serestelylaborator analize medicale medicina muncii oftalmologie permis auto dej cluj telefon tractari auto gherla dej cluj telefon

Lasă un răspuns