mondial gherla nisip balast sort dej cluj depozit feroterm gherla magazin centrala termica instalatii dej cluj stiri pentru viata ochelari vedere gherla gama optic dej cluj tigla metalica depozit gherla mondial dej cluj cabinet veterinar gherla medic telefon cabinet orl gherla dej cluj locuri de munca gherla ortho medimar incaltaminte loc spatiu joaca copii gherla conte pret
andrei pastor gherla culturism

Tânărul cu mușchii sculptați de la Penitenciarul Gherla, pe podium la campionatul național de culturism

Andrei are 22 de ani și este angajat la Penitenciarul Gherla. Își petrece timpul liber la sala de forță, iar seriozitatea cu care se ocupă de fizicul său i-a adus satisfacții și rezultate pe măsură. Tânărul a povestit cum a început totul și cum a ajuns el acum să-i îndrume pe alții.

În primăvara acestui an, Andrei Pastor s-a clasat pe locul I la etapa zonală a Transilvaniei de la Bistrița, în cadrul Campionatului Național de Culturism,  unde a concurat la categoria juniori 90 kg.

andrei pastor culturism gherla

andrei pastor culturism gherla

andrei pastor culturism gherla

andrei pastor culturism gherla

Sportivul legitimat la U Cluj a participat în luna septembrie la Grand Prix Pro Nutrition de la Dej, unde s-a clasat pe locul IV, iar în octombrie a fost prezent la Campionatul Național de Culturism de la Sibiu, unde a urcat pe podium, pe locul III.

Școală și mușchi

Andrei a absolvit liceul Petru Maior din Gherla, după care a urmat cursurile Școlii Naționale De Pregătire a Agenților de Penitenciare de la Târgu Ocna. Merge la sala de forță de 6 ani, iar la Brașov, unde a stat mai mult de un an, s-a dedicat culturismului și sportului de contact muay thai.

andrei pastor culturism gherla

„Erau zile în care aveam două antrenanente și făceam sală de șase ori pe săptămână, dar mi-a plăcut, o făceam doar pentru că așa simțeam, nu eram constrâns de nimic”, a povestit sportivul. „La primul concurs de culturism am participat la îndemnul prietenilor apropiați și al colegilor de la Brașov. Au văzut formă deosebită în care eram și mi-au spus că trebuie să particip la un concurs, măcar o dată să fac asta. Așa am făcut, iar acum simt că mi-a creeat o dependență pozitivă. Le mulțumesc că au crezut în potențialul meu!”

Culturismul este artă

Andrei își dedică o mare parte a timpului la sala de forță, dar nici acasă nu lasă deoparte culturismul.  „În ultimii ani am dezvoltat pentru acest sport o pasiune aparte, am simțit o chemare din interior. Astfel, am început să mă pregătesc tot mai intens, pentru a participa la concusuri de profil. Culturismul este pentru mine ca o artă! Încă de la prima competiție am simțit că trebuie să continui să progresez constant, să îmi depășesc limitele, să ajung la o formă cât mai bună pe scenă. Mă documentez zilnic, pe internet sau din cărți, despre tot ce ține de acest sport. Îmi place să îi ajut și pe alții, aflați la început pe acest drum. Pe mine nu m-a ajutat nimeni, nu mi-a arătat calea, iar eu vreau să fac opusul, pentru cei care îmi cer ajutorul”.

Serviciul la penitenciar și viața de zi cu zi

„Culturismul cu munca se împacă bine, cel puțin încerc să le potrivesc eu în așa fel încât să fie o relație benefică și armonioasă între cele ele. Am fost susținut și înțeles de către colegi și șefi în ambele penitenciare, la fiecare pregătire necesară pentru concursuri. Apreciez asta și le sunt recunoscător.

andrei pastor culturism gherla

În timpul liber încerc să mă destind, să mă relaxez, dar tot prin sport, alergări în natură, ieșiri cu bicicleta. Petrec timpul în general cu prietenii și încerc să mă documentez în plus. Urmăresc personalități ale culturismului, mă inspir de la ei. Îmi exersez și metodele de gătit, îmi place să inovez mereu, cu ceva gustos și de calitate”.

Suntem și marmura, și sculptorul

„Pentru cei care simt că acesta este drumul lor, am un sfat: să nu renunțe, indiferent cât de dificilă sau lungă pare calea până la atingerea corpului dorit. Odată ce încep să apară rezultatele, nu vei mai renunța!

Cea mai mare satisfacție pe care mi-a adus-o culturismul este forma la care am ajuns. Consider că suntem deopotrivă și marmura, și sculptorul. Iar că satisfacție sufletească, sincer, mă simt cel mai fericit când îmi văd familia în public atunci când concurez, știind că mă susțin și că pot să îi fac mândri de mine.

Pe viitor doresc să îmi îmbunătățesc forma, să rămân la fel de consecvent și de motivat, deoarece culturismul este în primul rând un sport psihic. Iar efortul depus de mine sper să fie recompensat cu medalii!”

Andrei este la rândul său un model pentru generația tânără, care uneori se irosește în preocupări fără finalitate. Culturismul, dincolo de forma fizică, înseamnă seriozitate, disciplină, caracter puternic și nu în ultimul rând, sănătate de fier.

andrei pastor culturism gherla

sus(38)jos(88)

hayak cafenea pub club gherla dej cluj orar program tractari auto gherla dej cluj telefon laborator analize medicale medicina muncii oftalmologie permis auto dej cluj telefon taxi gherla telefon

Lasă un răspuns