taxi gherla dej cluj telefon
locuri de munca gherla dej cluj iclod fabrica calorifere irrom
locuri de munca gherla dej cluj iclod fabrica calorifere irrom
feroterm gherla magazin centrala termica instalatii dej cluj stiri pentru viata cabinet veterinar gherla medic telefon cofetaria ada prajituri torturi gherla locuri de munca gherla angajare restaurant fiesta bucatar ospatar locuri de munca gherla angajare sticlar sticla dej clujr
biserica preot catolic paste gherla szamosujvar

Paștele catolic la Gherla, în condiții de pandemie

În preajma sărbătorilor de Paște, la catedrala armenească din Gherla au avut loc slujbe religioase, iar la sediul parohiei Bisericii Romano-Catolice, credincioșii au avut ocazia de a participa la prelegerile biblice legate de marea sărbătoare. În Joia Mare s-a săvîrşit slujba Vodoniva-Spălatul picioarelor, iar în Vinerea Mare, creştinii  au participat la slujba Prohodului.

Astfel de slujbe au avut loc şi la Biserica Reformată, unde pe lângă preotul paroh Vajda Dániel au predicat şi studenţii Institului Teologic Reformat din Cluj-Napoca.

Sâmbăta seara, slujba de Înviere a început mai devreme decât în anii trecuți. Măsurile stricte de prevenire a îmbolnăvirilor au făcut ca obișnuita procesiune în jurul bisericii să nu mai aibă loc.

biserica preot catolic paste gherla szamosujvar

Slujba a fost oficiată de preotul paroh Küsmödi Attila, care a vorbit despre semnificaţia sărbătorilor pascale și importanţa Învierii Domnului Iisus Hristos în viaţa creştinului. A fost citit mesajul de Paşte al Episcopului Romano-Catolic de Alba Iulia, dr. Kovács Gergely.

A cântat Corul mixt, condus de Molnár Árpád, iar în repertoriu a fost prezentat oratoriul Passio de Johann Sebastian Bach.

Szekely Csaba

sus(20)jos(2)

Lasă un răspuns