nunta gherla angela rusu sala crystal ballroom dej cluj

hayak cafenea pub club gherla dej cluj orar program mondial gherla nisip balast sort dej cluj depozit feroterm gherla magazin centrala termica instalatii dej cluj ochelari vedere gherla gama optic dej clujstiri pentru viata banca cooperatista alianta cluj gherla credit dobanda iclod bobalna dej pub vanzare vintage gherla locuri de munca gherla contabil mariflor dej cluj locuri de munca gherla dej cluj sala jocuri operator sloturi

inviere paste biserica gherla

Paștele 2018 – sute de creștini au luat lumină în Noaptea de Inviere – VIDEO

Sărbătoarea Paştilor semnifică pentru creştini  trecerea de la moarte la viaţă a lui Iisus Hristos. Este prima sărbătoare din istoria Bisericii şi centrul tuturor celorlalte sărbători care s-au adăugat în timp.

Aproape de miezul nopții de sâmbătă, numeroși de oameni s-au adunate la bisericile din oraș pentru a marca împreună momentul învierii Mântuitorului. „Hristos a înviat!” – „Adevărat a înviat!”, a răsunat din sute de glasuri.

galerie foto: imagini de la bisericile din oraș

galerie foto gherlaPreoții și credincioșii au înconjurat lăcașurile de cult cu lumânări în mâini, cântând „Hristos a Înviat!”.

La Cluj-Napoca, cu puțin timp înainte de miezul nopții, Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului a chemat mulțimea de credincioși aflați la Slujba de Înviere de la Catedrala Mitropolitană din Cluj-Napoca: VeniȚi de luați lumină!

Slujba a fost oficiată pe un podium special amenajat în fața lăcașului de cult. După citirea Evangheliei de la Liturghia Sambetei celei Mari, Ierarhul a rostit un cuvânt de învățătură prin care a făcut un îndemn la unitate în credință și la comuniune.

IPS Andrei a amintit și de unirea românilor, eveniment de la a cărui înfăptuire se împlinesc în acest an 100 de ani. „Domnul Hristos S-a rugat Tatălui pentru unitatea noastră spirituală. Anul acesta însă ne aducem aminte că Dumnezeu ne-a ajutat acum un secol, la 1 Decembrie 1918, să se realizeze şi unitatea noastră naţională. Această unitatea avea la temelie unitatea noastră spirituală. Acesta era visul de generaţii a românilor. Mulţi au trecut în veşnicie fără să-l vadă realizat, dar cu credinţa că momentul unirii va veni.”

video, în continuare

sus(9)jos(4)

apartament vanzare nou bloc gherla dej cluj pret telefon serestelylaborator analize medicale medicina muncii oftalmologie permis auto dej cluj telefon

Lasă un răspuns