hayak cafenea pub club gherla dej cluj orar program mondial gherla nisip balast sort dej cluj depozit feroterm gherla magazin centrala termica instalatii dej cluj ochelari vedere gherla gama optic dej clujstiri pentru viata

iclod pasarela punte

Pasarelă pietonală spectaculoasă la Iclod. „E cea mai tare din Ardeal!” – FOTO

Peste aproximativ două săptămâni, locuitorii din comuna Iclod vor putea folosi o nouă pasarelă, peste Valea Mărului.

Este vorba despre o investiție a administrației locale din Iclod, o construcție unică, în lungime de 28 de metri, destinată pietonilor. Lucrările de montare au început vineri, 1 iunie, iar pasarela va scurta semnificativ distanța celor care locuiesc în apropiere până la obiectivele aflate în centrul comunei.

„Este cea mai tare punte pietonală din Ardeal, un proiect al unor tineri din Pitești”, spune primarul Emil Pîrțoc, încântat, alături de cetățeni, de noua pasarelă. „Ea va face legătura dintre drumul spre Aluniș și cartierul nou, peste drum de dispensar și va scurta cu 1,5 km drumul copiilor spre școală, al localnicilor care nu au mașină și care au de mers la dispensar, la magazine sau la biserică. Se vor face și două alei de acces pavate, pe ambele maluri ale văii, unade 130 de metri pe partea dinspre cartierul nou și alta de 36 de metri pe celălalt mal, care vor oferi condiții decente trecătorilor. După estimările noastre, noua punte va fi folosită zilnic de aproximativ 300 de persoane. Este rezistentă la încărcătură, utilă și frumoasă și intenționat am vrut să fie albă, să fie cât mai vizibilă, o chestie de atracție”, mai spune primarul.

iclod pasarela punte

Aceasta este prima pasarelă de gen din comună, pentru că în luna iulie urmează să fie montată încă una, peste Someșul Mic, lângă vechea punte. Ea va lega Iclodul de Iclozel și va avea o lungime de 46 de metri. Cele două punți au costat primăria din Iclod 330.000 de lei.

Și acestea nu sunt toate noutățile de la Iclod. In comună a început montarea a 18 containere ecologice, pentru hârtie și plastic.

Întrebat dacă colectarea selectivă nu este în zadar, așa cum se întâmplă în alte părți, unde la final deșeurile ajung în același loc, primarul spune că s-a încheiat un contract cu firma Strict Prest, care ridică într-o zi doar aceste containere. „Lumea se obișnuiește cu ele și se umplu mai repede decât ne-am fi așteptat. Mai sunt cetățeni care trebuie educați în acest sens, dar timpul va rezolva și acest lucru”.

Pentru ziua de luni, 4 iunie, la ora 10, este anunțată tot la Iclod predarea unui nou amplasament de promenadă de pe Valea Mărului. „Este o suprafață amenajată pentru tineri și vârstnici, cu zonă verde, bănci și locuri de parcare. Vor fi amplasați și cinci stâlpi, care vor simboliza fiecare satele comunei”, explică edilul șef.

Marți dimineață se va semna un contract de asfaltare, prin PNDR, pentru 5 kilometri de drumuri în Fundătura, Orman și Iclozel. Miercuri, 6 iunie, se predă amplasamentul și se încep lucrările de asfaltare la drumul paralel cu calea ferată de la Livada.

Tot în aceste zile, primăria Iclod definitivează proiectul de amenajare a așezământului cultural – muzeul de etnoarheologie și istorie, unde cu ocazia Centenarului „România 100” se va dezveli o statuie, care simbolizează unirea Principatelor Române.

sus(63)jos(13)

apartament vanzare nou bloc gherla dej cluj pret telefon serestelylaborator analize medicale medicina muncii oftalmologie permis auto dej cluj telefon

4 comentarii

  1. Alo! Primarul din Gherla ce a făcut pentru comunitate? Administrație locală mai proastă nu a avut Gherla niciodată!

    sus(174)sus(1)

Lasă un răspuns