nunta gherla angela rusu sala crystal ballroom dej cluj

hayak cafenea pub club gherla dej cluj orar program mondial gherla nisip balast sort dej cluj depozit feroterm gherla magazin centrala termica instalatii dej cluj ochelari vedere gherla gama optic dej clujstiri pentru viata banca cooperatista alianta cluj gherla credit dobanda iclod bobalna dej pub vanzare vintage gherla locuri de munca gherla contabil mariflor dej cluj locuri de munca gherla dej cluj sala jocuri operator sloturi

viktor orban

Partidul lui Viktor Orban a câștigat masiv la alegerile parlamentare din Ungaria

Premierul ungar Viktor Orban a anunțat victoria partidului FIDESZ la alegerile parlamentare, desfășurate duminică.

Orban a declarat că partidul conservator FIDESZ ar putea ocupa 67% din fotoliile parlamentare. Premierul ungar a vorbit despre o victorie decisivă și se pregătește acum pentru al treilea mandat ca prim-ministru, după anunțarea rezultatelor parțiale.

“Am câștigat… Ungaria a câștigat o mare victorie,” a spus Orban mulțimii de suporteri în urale la un miting desfășurat în Budapesta, duminică seara, conform rt.com.

Hirtv.hu a anunțat că după numărarea a peste 95% din voturi, FIDESZ a obținut 48,53%, partidul de extremă dreapta Jobbik 19,61%, iar partidul socialist MSZP este pe locul al treilea, cu 12,30% din voturi.

Ca urmare a înfrângerii suferite, liderul Jobbik Gabor Vona a anunțat că va demisiona. “Încă o dată, FIDESZ a câștigat, din păcate”, a fost mesajul transmis suporterilor, conform The Guardian.

Și președintele Partiului Socialist, Gyula Molnar, și-a anunțat demisia, că urmare a rezultatelor din alegeri. „Ne simțim responsabili pentru ce să întâmplat și am luat la cunoștință de decizia alegătorilor”, a spus acesta.

Viktor Orban a dus o lupta masivă împotriva migranților în ultimii ani și a respins solicitările Uniunii Europene de a primi în Ungaria mii de persoane. George Soros a fost acuzat prin panouri publice și reclame la TV cu mesajul „STOP SOROS” că finanțează atât valul de migranți, cu scopul destabilizării țării, cât și ONG-uri care se implică în politică și care urmăresc să îl înlăture de la putere.

Minoritatea maghiară din țările vecine Ungariei a fost un alt pilon al campaniei electorale a lui Orban. Alegătorii cu dublă cetățenie din România au putut vota prin corespondență sau la consulatele din Cluj-Napoca și Miercurea Ciuc.

sus(7)jos(3)

apartament vanzare nou bloc gherla dej cluj pret telefon serestelylaborator analize medicale medicina muncii oftalmologie permis auto dej cluj telefon

Lasă un răspuns