hayak cafenea pub club gherla dej cluj fastfood orar program nisip balast mondial gherla materiale de constructie dej cluj telefon pret

feroterm gherla magazin centrala termica instalatii dej clujstiri pentru viata

masaj salon gherla farcas simona dej clujochelari vedere gherla gama optic dej cluj

la unguru gherla restaurant abonament meniul zilei telefon pretscoala soferi gherla promoauto dej cluj

haine copii magazin disney gherla salon gherla loc de munca dej cluj remodelare corporala

scoala 1 gherla parinti inscriere

Părinții petrec noaptea în fața școlii pentru a înscrie copiii – stau in frig până dimineață, să nu rateze cea mai bună clasă – VIDEO

Vremurile când lumea se trezea cu noaptea în cap pentru a prinde un loc în față la o coadă, la pâine ori la carne, par demult apuse. Și totuși, realitatea este mai surprinzătoare decât și-ar fi putut imagina unii.

Miercuri seara, ora 21. Sunt doar 2 grade afară, iar în fața Școlii Nr 1 sunt aproape 30 de persoane care vor petrece noaptea aici. Niciuna nu vrea să rateze înscrierea copilului în clasa „Step by Step”, unde sunt doar 25 de locuri.

Un domn a venit de la ora 7 dimineața, ca să fie primul. Lista pe care a deschis-o din proprie inițiativă a fost momentul în care toată lumea a intrat în priză. Cu toții au căzut de acord să depună dosarele în ordinea înscrierii pe hârtia respectivă.

Pe parcursul zilei au venit părinți, au venit bunici, au făcut cu schimbul, în ture, iar alții chiar și-au plătit om să „țină locul”. Mulți au venit cu mașinile și din când în când, intră înăuntru, să se mai încălzească. „Să vină Iohannis să ne aducă ceai cald!„, strigă cineva, iar ceilalți râd în hohote.

Toți sunt de acord că nu este normal ceea ce se întâmplă, dar nimeni nu cedează până dimineață, la ora 8, când încep înscrierile.

Pe lista de la intrare s-au înscris deocamdată 27 de persoane. Și anul trecut au fost mai multe cereri decât numărul locurilor, iar inspectoratul școlar a aprobat suplimentarea cu încă 5 locuri. „Dar dacă dimineață mai vin și alții? Nu putem risca, pentru copiii noștri stăm și răbdăm frig, să prindă o clasă bună!”, explică un om.

Participanții la întrunirea noctură au noroc, pentru că în urmă cu doar o săptămâna era ger afară, iar noaptea termometrele au arătat mult sub -10 grade. Acum e chiar bine, iar spre dimineață, dacă vor fi vreo zero grade, va fi domnie. Termosurile cu ceai și cafea îi vor face să reziste cu eroism nesomnului și frigului, totul pentru viitorul copiilor lor.

video, în continuare

Un grup de părinți VOR PETRECE NOAPTEA în fața Scolii Nr. 1 – pentru ce au făcut tabel cu ordinea sosirii

sus(0)jos(12)

apartament vanzare nou bloc gherla dej cluj pret telefon serestelylaborator analize medicale medicina muncii oftalmologie permis auto dej cluj telefon

pufarom ghelra locuri de munca dej cluj angajare muncitor necalificat

Lasă un răspuns