taxi gherla telefon
mondial gherla nisip balast sort dej cluj depozit feroterm gherla magazin centrala termica instalatii dej cluj stiri pentru viata cabinet veterinar gherla medic telefon excavator gherla dej cluj
scoala 1 gherla parinti inscriere

Părinții petrec noaptea în fața școlii pentru a înscrie copiii – stau in frig până dimineață, să nu rateze cea mai bună clasă – VIDEO

Vremurile când lumea se trezea cu noaptea în cap pentru a prinde un loc în față la o coadă, la pâine ori la carne, par demult apuse. Și totuși, realitatea este mai surprinzătoare decât și-ar fi putut imagina unii.

Miercuri seara, ora 21. Sunt doar 2 grade afară, iar în fața Școlii Nr 1 sunt aproape 30 de persoane care vor petrece noaptea aici. Niciuna nu vrea să rateze înscrierea copilului în clasa „Step by Step”, unde sunt doar 25 de locuri.

Un domn a venit de la ora 7 dimineața, ca să fie primul. Lista pe care a deschis-o din proprie inițiativă a fost momentul în care toată lumea a intrat în priză. Cu toții au căzut de acord să depună dosarele în ordinea înscrierii pe hârtia respectivă.

Pe parcursul zilei au venit părinți, au venit bunici, au făcut cu schimbul, în ture, iar alții chiar și-au plătit om să „țină locul”. Mulți au venit cu mașinile și din când în când, intră înăuntru, să se mai încălzească. „Să vină Iohannis să ne aducă ceai cald!„, strigă cineva, iar ceilalți râd în hohote.

Toți sunt de acord că nu este normal ceea ce se întâmplă, dar nimeni nu cedează până dimineață, la ora 8, când încep înscrierile.

Pe lista de la intrare s-au înscris deocamdată 27 de persoane. Și anul trecut au fost mai multe cereri decât numărul locurilor, iar inspectoratul școlar a aprobat suplimentarea cu încă 5 locuri. „Dar dacă dimineață mai vin și alții? Nu putem risca, pentru copiii noștri stăm și răbdăm frig, să prindă o clasă bună!”, explică un om.

Participanții la întrunirea noctură au noroc, pentru că în urmă cu doar o săptămâna era ger afară, iar noaptea termometrele au arătat mult sub -10 grade. Acum e chiar bine, iar spre dimineață, dacă vor fi vreo zero grade, va fi domnie. Termosurile cu ceai și cafea îi vor face să reziste cu eroism nesomnului și frigului, totul pentru viitorul copiilor lor.

video, în continuare

Un grup de părinți VOR PETRECE NOAPTEA în fața Scolii Nr. 1 – pentru ce au făcut tabel cu ordinea sosirii

sus(0)jos(12)

hayak cafenea pub club gherla dej cluj orar program tractari auto gherla dej cluj telefon apartament chirie gherla

Lasă un răspuns