hayak cafenea pub club gherla dej cluj orar program mondial gherla nisip balast sort dej cluj depozit feroterm gherla magazin centrala termica instalatii dej cluj ochelari vedere gherla gama optic dej clujstiri pentru viata

nicolae tanase

Părintele Nicolae Tănase, cel care a creat satul copiilor fără părinți, în conferință la Gherla

La sala de evenimente a restaurantului Escape din Parcul Mare din Gherla are loc duminică, 4 noiembrie 2018, de la ora 17, conferința Familia, Copiii și Educația Religioasă, susținută de Pr. Nicolae Tănase de la Valea Plopului.

În deschiderea conferinței va avea loc un moment muzical în interpretarea părintelui Vlad Verdeș, de la Baia Mare.

De mai bine de 20 de ani, părintele Nicolae Tănase are grijă de copii abandonați, de copii fără părinți, de tinerii alungati din caminele de copii. Acolo, la Valea Polopului si Valea Screzii, părintele a pus bazele unui sat al copiilor fără părinți.

Acum valea s-a umplut și de case și de copii. Tată a șase copii, părintele a început un adevărat război împotriva avortului, iar mamele pe care le convingea să-și nască pruncii, îi lăsau în grija lui.

În 1997, în tabăra din vale erau 30 de locuri. Acum, tabăra e tot mai neîncăpătoare. Până acum, pe aici au trecut 1.600 de suflete. Așa că, în vale, apar mereu case. În prezent sunt 328 de copii la care se adaugă peste 100 de adulți.
Cât de greu e să hrănești în fiecare zi 328 de guri, să îmbraci și să educi o armată de oameni numai părintele știe. A fost nevoit să învețe. Copiii sunt îngrijiți, hrăniți și supravegheați de femei angajate din sat.

Cu exemplul sau, părintele Tănase a reușit să schimbe și mentalitatea oamenilor din zonă, să-i facă mai buni.nicolae tanase gherla

 Tema aleasă de părintele Nicolae pentru conferința de la Gherla este „Familia, copiii și educația religioasă” și o va susține ca unul care, în ultimele decenii, a transpus în faptă ceea ce propovăduiește, aducând unei lumi în derivă mărturia supremă că viața e darul lui Dumnezeu.

Evenimentul este organizat de Protopopiatul Ortodox Român Gherla și de Fundația Creștină de Caritate „Sfântul Nicolae” și se desfășoară ca eveniment final al Campaniei „40 de Zile pentru Viață”.

Preot Iulian-Paul Isip
Protopopul Protopopiatului Ortodox Gherla

sus(20)jos(0)

apartament vanzare nou bloc gherla dej cluj pret telefon serestelylaborator analize medicale medicina muncii oftalmologie permis auto dej cluj telefon

Lasă un răspuns