taxi gherla telefon
mondial gherla nisip balast sort dej cluj depozit feroterm gherla magazin centrala termica instalatii dej cluj stiri pentru viata cabinet veterinar gherla medic telefon excavator gherla dej cluj
gherla parada defilare 1 decembrie

Paradă de Ziua României la Gherla, cu defilare militară, depunere de coroane și spectacol – VIDEO

Câteva mii de oameni, de toate vârstele, au luat parte duminică, în ziua sărbătorii naționale a tuturor românilor, la parada organizată în centrul orașului Gherla. A fost o zi însorită, în care steagurile tricolore au fluturat în vânt. 

La ora 12,30 a avut loc salutul Drapelului de Luptă şi trecerea în revistă a Gărzii de Onoare, de către primarul Ioan Neselean și comandantul garnizoanei Dej, col. Cătălin Beșe. A urmat un Te Deum sâvărșit de un sobor de preoți. Au ținut discursuri aniversare, la împlinirea a 101 de la unirea românilor din Transilvania cu Țara Mamă, managerul muzeului de istorie, Alin Henț și primarul municipiului Gherla. Baloane tricolore s-au ridicat spre cer, din mâini de copii.

Parada militară a fost cel mai așteptat moment. În muzică fanfarei de la garznizoana De și în aplauzele participanților, de defilat garda de onoare, cu trei plutoane de militari de la Baza 4 Logistică Transilvania, cu drapelul de luptă decorat cu emblema de onoare a Statului Major al Forțelor Terestre, condusă de cpt. Bogdan Pomârteanu și cdt gărzii drapelului lt. Marius Hărănguș, un pluton de jandarmi al Inspectoratului Județean Alexandru Vaida Voievod Cluj, pompierii militari din cadrul Inspectoratului Pentru Situații de Urgența Avram Iancu Cluj –  Detașamentul din Dej, trei plutoane de la Poliția Gherla, cu polițiști de la Compartimentele Ordine Publică și Rutier, Penitenciarul Gherla cu doua plutoane, echipajul Serviciului Voluntar Pentru Situații de Urgență Gherla. Au defilat austospeciale ale Poliției, Jandarmeriei, de la Ministerul de Justiție, SVSU Gherla, Ambulanța și Poliția Locală Gherla. Oficialitățile au fost făcute de Petru Mihuț, șeful SVSU Gherla.

video în continuare

La Monumentul Eroilor Neamului din părculețul central au avut loc apoi depuneri de coroane. Au depus omagiul Primăria Gherla, Consiliul Local Gherla, Asociația Veteranilor de Război Gherla, Adociația Cadrelor Militare În Rezervă Și Retragere di M.A.I., Asociația Refugiaților Gherla, Sindicatul Național al Polițiștilor de Penitenciar Gherla, Asociația de Prietenie Gherla-Nendaz, Rotary Club Gherla, Protopopiatul Ortodox Gherla, Protopopiatul Greco-Catolic Gherla, Garnizoana Militară Dej, Ministerul Afacerilor de Interne, Penitenciarul de Maximă Siguranță Gherla, Cabinet avocat Ciacoi Alexandru, Serviciul Fiscal Municipal, Spitalul Municipal, Liceul Ana Ipătescu, Liceul Petru Maior, Liceul Tehnologic, Liceul Kemeny Zsigmond, Școala Gimnazială Nr. 1, Centrul de Reabilitare, Clubul Copiilor, PSD, PNL, PMP, UDMR,  USR, PRM, Cooperativa de Consum, Stația CFR, Sortilemn SA, Becker România, CH Industrial, Echipa de volei oldboys, Compania de Apă Someș SA, ADP Gherla.

Programul zilei a continuat de la ora 16 cu un program artistic, la scena din Piața Libertății. Aici a avut loc un psectacol artistic de muzică și dansuri poopulare și fanfara municipală.

Imediat după ora 17 s-au aprins instalațiile de lumini din centrul orașului, cu ocazia sărbătorilor de iarnă și a urmat retragerea cu torțe, la care au participat militari din Garnizoana Dej și pompierii de la SVSU Gherla.

video: 1 Decembrie la Gherla 

sus(37)jos(7)

hayak cafenea pub club gherla dej cluj orar program tractari auto gherla dej cluj telefon apartament chirie gherla

Lasă un răspuns