hayak cafenea pub club gherla dej cluj orar program mondial gherla nisip balast sort dej cluj depozit feroterm gherla magazin centrala termica instalatii dej cluj ochelari vedere gherla gama optic dej clujstiri pentru viata

gherla spital primar neselean

Pacienții reclamă probleme la spitalul Gherla, iar concursul pentru șefie ar putea fi sabotat chiar din interior. Care este situația

Mai multe nemulțumiri ale oamenilor legate de spitalul municipal au ajuns în ultima perioada în spațiul public, pe rețelele de socializare, dar și în ședințele de consiliu local.

Spitalul Municipal este o instituție aflată în subordinea municipalității și a consiliului de administrație. De 5 ani, șefii spitalului sunt numiți pentru perioade de câte 6 luni, în condițiile în care concursurile pentru ocuparea postului au eșuat pe rând, din lipsă de procedură. Există voci din administrație care speculează faptul că de fapt din interiorul spitalului nu s-ar dori o conducere nouă, pentru a nu deranja angajații sau medicii care s-ar fi obișnuit să-și facă programul după bunul plac. Ar putea fi practic, o sabotare a concursului.

Reclamațiile din ultima vreme se referă la faptul că unii medici nu își respectă programul de la cabinete, situație care îi obligă pe bolnavi să piardă timp prețios pe la uși. De multe ori, sunt cabinete care se deschid cu întârziere și se închid înainte de program.

Alte sesizări se referă la atitudinea unor angajați ai spitalului. Unii oameni s-au plâns că nu au fost tratați corespunzător, că atitudinea nu a fost întotdeauna cea mai potrivită din partea medicilor, a asistentelor sau chiar a managerului. S-a ajuns astfel la situația în care bolnavii aleg să plece la spitalele din Dej și Cluj pentru a-și rezolva problemele medicale.

Confruntat cu nemulțumirile oamenilor, primarul Ioan Neselean a făcut mai multe vizite la spital, pentru a verifica situația la față locului. Au avut loc întâlniri cu conducerea spitalului, cu medicii. Au avut loc și controale, pentru a se constata ce se întâmplă de fapt dincolo de poarta spitalului, la policlinică, dar și la cabinetele școlare.

gherla spital primar neselean gherla spital primar neselean

„Cred că a venit momentul în care trebuie schimbată atitudinea, iar medicii să își facă datoria față de pacienți conform jurământului pe care l-au depus. În niciun caz medicii nu se mai pot plânge acum de salarii. Nivelul acestora a crescut, unii iau peste 10.000 de lei numai din gărzi. Nu mi se pare normal să ai pretenția să îți iei salariul, dar să nu-ți faci treaba, sau să o faci pe jumătate. Cererile pentru astfel de posturi sunt foarte căutate și am certitudinea că nu ar fi o problema să găsim personal cu devotament față de pacienți și meserie. Am cerut măsuri urgente, vor mai fi și controale, pentru că nu mai putem continuă așa. Ne gândim chiar la implementarea unui sistem de pontare electronică a personalului „.

Primarul mai spune că în ultimii ani s-au luat măsuri în ce privește spitalul. S-au alocat sume importante pentru lucrări de modernizare și achiziții de aparatură nouă. Între acestea se numără achiziția unui aparat de radiologie digital, reabilitarea și amenajarea spațiului necesar laboratorului de radiologie, reabilitarea secției de Pediatrie, procurarea unei combine frigorifice pentru reactivi și pungi de sânge, procurarea unui dispozitiv înghet-dezgheț plasmă, a unui microscop trinocular, a unei centrifuge pentru laboratorul de analize analize, o centrifugă pentru unitatea de transfer sanguin, un ecograf Doppler. De asemenea, în această săptămâna se depune un proiect pentru obținerea de fonduri nerambursabile pentru modernizarea, reabilitarea și dotarea ambulatoriului.

Pentru a crea o legătură și mai bună între spital și pacienți, primăria anunță că oamenii pot trimite sesizările lor privind experiența avută la spitalul Gherla prin email, pe adresa primarie_gherla@yahoo.com.

Managerul spitalului a fost contactat pentru a exprima o poziție asupra problemelor sesizate la unitatea pe care o conduce. Daniel Rotaru a solicitat o cerere în scris în acest sens, iar până la momentul publicării acestui articol, nu a transmis încă un răspuns.

sus(28)jos(49)

apartament vanzare nou bloc gherla dej cluj pret telefon serestelylaborator analize medicale medicina muncii oftalmologie permis auto dej cluj telefon

3 comentarii

 1. Este o MARE RUSINE acest spital pentru intreaga comunitate unde incompetenta si atitudinea dictatoriala a angajatilor lasa de dorit ...ii platim cu bani multi si grei-seful mare ajunge la 200 mil cu tot cu garzi imi spunea cineva din interior - sa isi bata joc si sa ne scurteze zilele bietilor parinti si bunici...iar primarul acum s-a trezit ca sunt probleme cand toata lumea striga batjocura indurata de pacienti de catre majoritatea personalului in frunte cu dictatorul Rotaru care te intampina la consultanta ...tie ce iti mai trebe mai? Aloo ...suntem in mileniul trei ...pe unde ati ramas?

  sus(80)sus(8)
 2. Vecinul meu a fost muscat in cartier de o capusa si a mers la spital ...ce credeti ca l-a trimis sa mearga a doua zi in policlinica ca nu au timp ...la ce salarii au primit cadou nu mai au vreme de pacienti si le pune viata in pericol ...as vrea o ancheta pe acest subiect daca vrea dnul primarul sa faca lumina si i-ar pasa putin de noi cetatenii.
  Cel mai bine ar fi un punct de urgente la Gherla si bolnavii sa fie trimisi la Cluj ca mult personal a fost angajat politic si foarte slabi pregatiti ...cu scoala facuta la Dej prin copiat si doar la cate o lucrare din cand in cand si se vede in practica medicala.....cand ti se pune o perfuzie iti trebuie o jumatate de an sa se vindece mana cu perfuzia...ce sa mai ....asa a patit mama mea saraca.

  sus(75)sus(8)
 3. Adică ,să va pupăm în c** ca să va faceți meseria ,bravo directore ,sau doctor,sau manager sau etc

  sus(35)sus(1)

Lasă un răspuns