taxi gherla telefon
alin tise pnl cluj
feroterm gherla magazin centrala termica instalatii dej cluj stiri pentru viata cabinet veterinar gherla medic telefon locuri de munca bontida gherla dej cluj mecanic auto hayak gherla stand up comedy ivanov
bacalaureat spital gherla zalau cluj razvan coroian liceu petru maior

Pachetele de servicii medicale se modifica din 1 aprilie

Noi servicii pentru pacienti vor fi adaugate in pachetul medical minimal si in cel de baza, conform unui act normativ publicat luni in Monitorul Oficial. Modificarile se vor aplica de la 1 aprilie.

Schimbarile facute de Executiv sunt prevazute in Hotararea Guvernului nr. 205/2015 privind modificarea si completarea HG nr. 400/2014 pentru aprobarea pachetelor de servicii si a Contractului-cadru care reglementeaza conditiile acordarii asistentei medicale in cadrul sistemului de asigurari sociale de sanatate pentru anii 2014-2015, iar acest act a fost publicat in Monitorul Oficial, Partea I, nr. 208 din 30 martie si se aplica de la 1 aprilie, ifnformeaza avocatnet.ro.

Concret, vizate sunt pachetul minimal si pachetul de baza, pentru anii 2014-2015, in care se vor introduce noi servicii pentru pacienti.

In cazul pachetului minimal (destinat persoanelor neasigurate in sistemul de sanatate), pentru fiecare situatie de urgenta pentru care se da primul ajutor sau care este rezolvata la cabinetul medical, se va acorda o consultatie pentru fiecare persoana, indiferent ca aceasta este sau nu inscrisa pe lista unui medic de familie. In prezent, conditia este ca pacientul sa fie inscris la un medic de familie.

Printre noutati se mai numara, de asemenea, si introducerea unei consultatii pentru fiecare trimestru de sarcina si una pentru primul trimestru de la nastere, in cazul supravegherii evolutiei sarcinii si lauziei.

Referitor la pachetul de baza (destinat persoanelor asigurate), noul act normativ prevede, printre altele, dublarea numarului maxim de consultatii la domiciliu: 42 in loc de 21, cate sunt in prezent. Acestea vor fi acordate si asiguratilor nedeplasabili din motiv de invaliditate permanenta sau invaliditate temporara, asiguratilor cu boli cronice sau cu un episod acut ce nu permite deplasarea la cabinet.

In acelasi timp, in cazul asistentei medicale primare se prevede introducerea spirometriei (stabilirea functiei si capacitatii respiratorii a plamanilor cu ajutorul unui aparat special de masurare) in serviciile aditionale ce pot fi acordate de medicii de familie.

HG nr. 205/2015 mai include si unele servicii precum examenul radiologic al articulatiilor sacro-iliace, RMN pentru sinusuri sau ecografia transrectala.

sus(5)jos(0)

hayak cafenea pub club gherla dej cluj orar program tractari auto gherla dej cluj telefon

Lasă un răspuns