taxi gherla telefon
mondial gherla nisip balast sort dej cluj depozit feroterm gherla magazin centrala termica instalatii dej cluj stiri pentru viata cabinet veterinar gherla medic telefon excavator gherla dej cluj
parlament

Ordonanta privind migratia alesilor locali a fost adoptata in Senat

Senatul  a dezbătut şi a aprobat proiectul de lege privind aprobarea Ordonanţei de Urgenţă nr. 55/2014 referitoare la migraţia aleşilor locali. Senatorii au supus votului, pe articole, proiectul de lege, acesta fiind adoptat cu 86 de voturi pentru, 36 de voturi împotrivă şi şase abţineri.
Proiectul de lege nu a beneficiat de un raport clar din partea comisiilor raportoare, întrucât senatorii din Comisia juridică şi din Comisia pentru administraţie publică nu ajuns la o înţelegere în ceea ce priveşte natura raportului comun pe care trebuiau să îl întocmească proiectului de lege.

Astfel, membrii comisiilor raportoare că au solicitat plenului Senatului să ia o decizie în sensul adoptării sau respingerii actului normativ, considerând că este „în exclusivitate” de competenţa plenului. „În opinia a zece membri din cele două Comisii, raportul este de admitere, (în opinia – n.r.) a nouă membri de respingere şi doi nu se pronunţă asupra acestui aspect. Având în vedere situaţia rezultată în urma votării, Comisiile supun plenului Senatului prezentul raport, considerându-se ca fiind, în exclusivitate, de competenţa plenului Senatului adoptarea unei soluţii în această situaţie, respectiv admiterea sau respingerea proiectului de lege privind adoptarea OUG nr. 55/2014”, se arată în raportul comun al celor două Comisii.

După exprimarea votului, liderul grupului senatorilor PNL, Puiu Haşotti, a declarat: „Entuziasmul pe care l-am observat la colegii din PSD este într-adevăr elocvent, entuziasmul pentru un proiect de lege care este cel mai scandalos pe care un guvern al României l-a dat vreodată”. „Evident, în curând sau mai târziu, va fi o nouă majoritate şi vă garantez că viitoarea majoritate nu va face ceea ce aţi făcut dvs.. Entuziasmul dvs. este jenant”, a spus Haşotti.

În replică, liderul senatorilor PSD, Ilie Sârbu, a afirmat: „Vreau să accept ideea entuziasmului jenant, dar demagogia dvs., domnule Haşotti, astăzi a depăşit orice limită”. Liderul grupului PDL din Senat, Dumitru Oprea, a făcut referire la faptul că la şedinţa plenului Senatului de marţi au asistat şi studenţi ai Facultăţii de Ştiinţe Politice a Universităţii Bucureşti. „Aici în sală sunt nişte studenţi de la Ştiinţe Politice. Dragi studenţi, priviţi cum traseiştii din Parlament votează traseiştii locali. Asta să nu faceţi!”, a arătat Oprea.

Senatorii din Comisia juridică şi din cea pentru administraţie publică au luat în discuţie, luni, proiectul de lege privind aprobarea Ordonanţei de Urgenţă nr. 55/2014 referitoare la migraţia aleşilor locali, însă raportul de admitere nu a întrunit numărul necesar de voturi „pentru” ca să fie adoptat. În favoarea acestui raport de admitere s-au exprimat zece senatori, în timp ce împotrivă au votat nouă iar doi s-au abţinut de la vot, astfel că reprezentanţii Opoziţiei au contestat rezultatul votului invocând articolul 59, alin.2 din Regulamentul Senatului, care precizează că „avizele şi rapoartele comisiilor se adoptă cu votul majorităţii membrilor prezenţi”.

Proiectul de lege privind OUG nr. 55/2014 a fost adoptat tacit de către Camera Deputaţilor. Legea are un caracter ordinar. (Ageropres)

sus(0)jos(1)

hayak cafenea pub club gherla dej cluj orar program tractari auto gherla dej cluj telefon apartament chirie gherla

Lasă un răspuns