ochelari gherla gama optic
locuri de munca gherla dej cluj iclod fabrica calorifere irrom
lemnul verde cofetarie gherla prajitura tort telefon
milano restaurant pensiune cazare gherla dej nima cluj sala evenimente copii joaca
service auto gherla dej cluj milano
mariflor gherla fabrica angajare locuri de munca gherla dej cluj muncitor
feroterm gherla magazin centrala termica instalatii dej cluj stiri pentru viata cabinet veterinar gherla medic telefon service reparatii chei auto gherla dej cluj chip inlocuire sofer angajare mariflor gherla dej cluj
orchestra tigani gherla

Orchestra de muzică țigănească din Gherla în 1928

orchestra tigani gherlaO poză din anul 1928, cu orchestra de muzică țigănească din Gherla. Fotografia a fost realizată de Eugen Bordan, un fotograf stabilit la Cluj, care a ajuns de multe ori și pe la Gherla.

Nepoata acestuia a descoperit fotografiile de arhivă și a trimis imaginea alăturată.

„Muzică țigănească era foare apreciată și de bună calitate”, își amintește o clujeancă. „Ea acompania petrecerile domnilor pe atunci. Mi s-a povestit că am fost împreună cu mai multe familii la o terasă pe malul Someșului, la o petrecere. Țiganii ne-au cântat frumos la ureche și au fost răsplătiți și cu câte o halbă de bere. După plecarea tuturor, eu, care aveam atunci 3 ani, m-am întors la mese și am golit tot ce rămăsese în halbele muzicantilor. De atunci îmi place berea! Și mai târziu, când am terminat facultatea, în 1961, la grădina de vara Hoia din Cluj, tot lăutarii ne cântau și noi dansăm și era foarte romantic!”

eugen bordan fotograf cluj jenoFotograful Eugen Bordan s-a născut la 9 mai 1885 în Călan, județul Hunedoara. Tatăl sau a fost șef de gara și explorator al științelor naturale. A terminat școala superioară de arhitectură, a lucrat la Pojon și Budapesta, iar până în 1923 a fost arhitect șef al minelor din Petroșani.

În 1928 a cumpărat atelierul fotografic Ioanovics din Cluj.

A organizat Uniunea Fotografilor din Ardeal, cu dorința personală a înființării unei școli pentru fotografi.

fotografi video evenimente nunta botez majorat gherla dej cluj creare site web gherla dej cluj

Lasă un răspuns