locuri de munca gherla dej cluj angajare mariflor muncitor

hayak cafenea pub club gherla dej cluj orar program mondial gherla nisip balast sort dej cluj depozit feroterm gherla magazin centrala termica instalatii dej cluj ochelari vedere gherla gama optic dej clujstiri pentru viata banca alianta cluj dobanda gherla gherla dentist stomatologie cabinet artdent telefon locuri de munca angajare gherla dej cluj expert contabil mariflor locuri de munca gherla dej cluj agent securitate

liceu petru maior gherla festival

Orașul Gherla omagiat la festivalul „Petru Maior, apostol al culturii române” – FOTO

La Liceul Teoretic „Petru Maior” a avut loc joi, 29 martie, festivitatea de deschidere a Festivalului Județean „Petru Maior, apostol al culturii române”.

Proiectul – coordonat de profesoarele Cosmina Forț, Cosmina Monoșes și Livia Divricean – se află deja la cea de-a doua ediție, fiind inclus în CAEJ, la poziția 26. Binecunoscuta instituție de învățamânt gherleană are ca parteneri licee și colegii din județele Brașov, Alba, Hunedoara, Mureș și Bistrița-Năsăud.

La activitate au participat numeroși elevi și profesori ai liceului, dar și reprezențanți ai instituțiilor partenere, iar din partea administrației locale, viceprimarul Iulia Trif.

Activitatea a debutat cu o prezentare a secțiunilor festivalului și a temelor propuse pentru anul școlar 2017-2018 și a continuat cu o suită de momente literar-artistice, coordonate de prof. Cosmina Monoșes, reunite sub genericul „Gherla, oraș de poveste”.

galerie foto: imagini de la  festival

galerie foto gherlaPersonalitatea marelui corifeu al Școlii Ardelene a fost evocată de preotul Ioan Monoșes, care a evidențiat aspecte inedite din viața și activitatea acestui strălucit reprezentant al culturii române și al cultului greco-catolic.

Invitatul de onoare al festivității a fost profesorul și poetul clujean Cornel Costea, care a prezentat noul său volum de versuri, „Gherla sau Evadarea în poezie”, publicat la editura Galaxia Gutenberg. Acesta a încântat auditoriul recitând câteva poeme inspirate de farmecul unic al spațiului gherlean și a împărtășit elevilor aspecte referitoare la primele sale încercări poetice, la sursele sale de inspirație, la scopul creației.

În încheiere, cei prezenți au putut admira expoziția de desen și fotografie ”Gherla în viziunea copiilor”, care a constituit cadrul artistic al întregii festivități, menit să surprindă crâmpeie din frumusețea inefabilă a orașului.

sus(7)jos(0)

apartament vanzare nou bloc gherla dej cluj pret telefon serestelylaborator analize medicale medicina muncii oftalmologie permis auto dej cluj telefon tractari auto gherla dej cluj telefon

Lasă un răspuns