taxi gherla telefon
mondial gherla nisip balast sort dej cluj depozit feroterm gherla magazin centrala termica instalatii dej cluj stiri pentru viata cabinet veterinar gherla medic telefon

„Ora de net” cu elevii de la liceul ”Petru Maior” – FOTO

Internetul a devenit o prezență de necontestat în viețile noastre ale tuturor, dar mai ales ale copiilor, care par tot mai atrași de ceea ce se întâmplă în mediul virtual, fără să fie însă conștienți de pericolele ce se ascund în spatele ecranului.

Tocmai pentru a fi familiarizați cu aceste aspecte tot mai sensibile, elevii liceului ”Petru Maior” Gherla au participat săptămâna aceasta la mai multe activități în cadrul programului Ora de Net, program care de opt ani este singurul din România preocupat de siguranța online a copiilor.

Impreună cu Organizația Salvați Copii și rețelele internaționale INSAFE și INHOPE și în parteneriat cu Ministerul Educației Naționale, programul promovează ”folosirea creativă, utilă și sigură a internetului”.

galerie foto: imagini de la activități

galerie foto gherlaPornind de la identificarea și respectarea drepturilor și obligațiilor pe care le au copiii inclusiv în mediul online, cu ajutorul unor metode activ-participative, elevii au făcut propuneri de măsuri ce pot fi luate de adulții responsabili de educația lor, în așa fel încât părinții, profesorii și autoritățile să răspundă nevoilor lor.

Ei au aflat care sunt beneficiile folosirii internetului și a noilor tehnologii, dar în același timp și care sunt experiențele negative care pot să apară.

Astfel, pe parcursul activităților, s-a insistat asupra pericolelor din mediul online, elevii deslușind semnificația termenilor ”identitate digitală”, ”drept la viață privată”. Elevii participanți au fost încurajați să solicite sfatul și ajutorul unui adult ori de câte ori consideră că internetul devine o capcană.

La final, elevii au identificat modalități prin care pot folosi internetul într-un mod ”creativ, util şi sigur” în procesul de învăţare.

La activități au participat clasele de gimnaziu, precum și elevii clasei a XI-a C, care au apreciat modul de abordare al temei, desfășurarea activităților și au manifestat interes față de informațiile oferite.

sus(7)jos(0)

hayak cafenea pub club gherla dej cluj orar program tractari auto gherla dej cluj telefon apartament chirie gherla

Lasă un răspuns