taxi gherla telefon
alin tise pnl cluj
feroterm gherla magazin centrala termica instalatii dej cluj stiri pentru viata cabinet veterinar gherla medic telefon locuri de munca bontida gherla dej cluj mecanic auto hayak gherla stand up comedy ivanov
producatori lapte

Operatorii care achizitioneaza lapte si producatorii trebuie sa depuna declaratii anuale

Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) informează operatorii care achiziţionează lapte, precum şi producătorii deţinători de cotă de lapte pentru vânzări directe că, începând din 1 aprilie 2014, trebuie să depună

declaraţiile anuale privind livrările, respectiv vânzările directe, efectuate în anul de cotă 2013/2014.

Anul actual de cotă se încheie la 31 martie 2014, iar declaraţiile anuale trebuie completate şi depuse la centrele APIA până la data de 14 mai 2014, inclusiv, fără penalizări. Declaraţiile trebuie depuse de către producătorii care deţin cotă pentru vânzări directe şi de către operatorii care achiziţionează lapte de la producători.

Producătorii deţinători de cotă pentru vânzări directe trebuie să completeze declaraţia anuală conform datelor din Caietul fermierului. Precizăm că, în funcţie de cota de vânzări directe deţinută, Caietul fermierului este de două tipuri: tip A (pentru producătorii care deţin cotă mai mare de 5.000 de kilograme) şi tip B (pentru o cantitate mai mică de 5.000 de kilograme). Este important de menţionat că producătorul care deţine cotă pentru vânzări directe trebuie să depună declaraţia anuală chiar dacă nu a comercializat lapte sau produse lactate în cursul anului de cotă.

Producătorilor de lapte care nu depun în termenul legal stabilit declaraţia anuală privind cantităţile comercializate, li se aplică penalitatea de retragere a cotei individuale de lapte la rezerva naţională. Cotele individuale nu vor fi retrase dacă producătorii deţinători de cotă vor transmite, pana pe data de 21 iulie 2014, împreună cu declaraţia anuală şi o justificare scrisă, datată şi semnată, asupra imposibilităţii transmiterii acestei declaraţii în termenul legal.

Cumpărătorii de lapte trebuie să depună la centrele judeţene APIA declaraţia anuală privind cantitatea de lapte achiziţionată în anul de cotă 2013/2014, termenul limită fiind tot 14 mai 2014.

Pentru cumpărătorii de lapte care nu depun la termen declaraţia anuală privind cantităţile achiziţionate, sunt calculate penalităţi pentru fiecare zi calendaristică de întârziere, începând cu data de 15 mai.

Penalitatea reprezintă suma corespunzătoare taxei datorate pentru o depăşire de 0,01 % din cantităţile de lapte care i-au fost livrate de producători pentru fiecare zi calendaristică de întârziere. Aceasta suma poate să fie cuprinsă între 100 şi 100.000 EUR.

În egală măsură, cumpărătorul de lapte care nu trimite declaraţia anuală riscă să piardă dreptul de a achiziţiona lapte de la deţinătorii de cotă, prin retragerea aprobării.

sus(0)jos(0)

hayak cafenea pub club gherla dej cluj orar program tractari auto gherla dej cluj telefon

3 comentarii

  1. Lăsați voi laptele că nu-i important!!!Birocrația contează!Trăiască...!

    sus(0)sus(0)
  2. Cel mai bine ar fi dacă producătorii s-ar asocia şi decât să vândă laptele care este colectat la preţuri foarte scăzute, mai bine să-l transforme în caşcaval sau alte specialităţi de brânză, care pe lângă că sunt mult mai scumpe, pot fi păstrate mai mult timp, nefiind aşa perisabile ca laptele proaspăt care trebuie vândut repede şi ieftin. Autorităţile locale şi cele judeţene ar trebui să se implice activ în crearea de asociaţii a producătorilor pe care să-i sprijine, cu atât mai mult că în zona noastră există tradiţie în producerea de brânzeturi şi lactate de calitate.

    sus(0)sus(0)

Lasă un răspuns