irrom fabrica calorifere iclod fundatura locuri de munca angajare sudor stivuitorist sef schimb dej cluj
gama optic ochelari gherla magazin service dej cluj
balastiera fundatura angajare muncitori iclod
feroterm gherla magazin centrala termica instalatii dej cluj asociatia pro vita cabinet veterinar gherla medic telefon cabinet veterinar gherla medic telefon
olimpiada mestesuguri gherla

Olimpiada de meșteșuguri tradiționale la Gherla

Aproape 140 de elevi de la 26 de școli din județul Cluj au luat parte sâmbătă, 25 mai 2024, la Liceul Tehnologic din Gherla, pentru a-și demonstra măiestria, în cadrul Olimpiadei „Meșteșuguri Artistice Tradiționale”, faza județeană.

Au participat elevi de la școli din Cluj-Napoca, Dej, Luna, Mera, Gherla, Florești, Măguri Bogdănești, Cuzdrioara, Vultureni, Mintiu Gherlii, Huedin.

Evenimentul, organizat în parteneriat de Inspectoratul Școlar Județean Cluj, Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Cluj, Palatul Copiilor Cluj, Structura Gherla și Liceul Tehnologic Gherla, a avut ca scop promovarea valorilor civilizației populare românești printre elevii școlilor din județ.

Tinerii, îmbrăcați în costume populare specifice zonei etnografice pe care o reprezintă, au impresionat atât prin talentul lor, cât și prin devotamentul pentru cultura tradițională de care au dat dovadă. Elevii s-au întrecut în cadrul a 15 secțiuni, printre care: prelucrarea lemnului și a metalelor, pictura icoanelor pe lemn și sticlă, confecționarea de podoabe din mărgele, țesut, cusut, croșetat, realizarea costumelor populare, încondeiatul ouălor, împletituri, ceramică și confecționarea de măști.

Copiii au adus cu ei atât lucrări realizate în prealabil, dar și produse pe care le-au finalizat în prezența comisiei de jurizare.

galerie foto: imagini din timpul concursului

galerie foto gherla

Succesul acestui eveniment nu ar fi fost posibil fără dedicarea și eforturile profesorilor care i-au pregătit. Acești dascăli sunt adevărați mentori, ghidându-i pe tineri în tainele meșteșugurilor tradiționale și încurajându-i să își descopere și să își dezvolte abilitățile artistice.

În acest an, în urma unei sponsorizări venite din partea Rotary Club, Gherla, șase dintre câștigători vor avea onoarea de a reprezenta județul Cluj la faza națională a Olimpiadei Meșteșugurilor Artistice Tradiționale, care va avea loc între 17 și 21 iulie 2024, la Muzeul ASTRA din Dumbrava Sibiului.

Olimpiada „Meșteșuguri Artistice Tradiționale” a fost un real succes, contribuind la conștientizarea și promovarea valorilor tradiționale în rândul tinerilor. Evenimentul a oferit o platformă perfectă pentru ca aceștia să își exprime talentul și creativitatea, sub îndrumarea profesorilor dedicați, care merită toate laudele pentru munca lor.

fotografi video evenimente nunta botez majorat gherla dej cluj

Lasă un răspuns