taxi gherla dej cluj telefon
locuri de munca gherla dej cluj iclod fabrica calorifere irrom
locuri de munca gherla dej cluj iclod fabrica calorifere irrom
feroterm gherla magazin centrala termica instalatii dej cluj stiri pentru viata cabinet veterinar gherla medic telefon cofetaria ada prajituri torturi gherla locuri de munca gherla angajare restaurant fiesta bucatar ospatar locuri de munca gherla angajare sticlar sticla dej clujr
fantana dominisoare gherla tiberius szervatius

ŞOC: Ansamblul „Grațiilor” din parc, vandalizat de necunoscuți – VIDEO

In noaptea de miercuri spre joi, ansamblul statuar din parc „Fantana” cu cele trei domnisoare a fost vandalizat de persoane necunoscute, care au smuls, pur si simplu, doua dintre statuetele din cupru, transportandu-le de la fata locului intr-o directie necunoscuta.

O singura statueta a supravietuit atacului necunoscutilor, din celelalte doua ramanand doar cate o bucata din picior. Politia a inceput cercetarile in acest caz, primele supozitii privind fiind legate de o posibila incercare de valorificare a cuprului din care erau executate statuetele.

Persoanele care pot oferi informatii despre acest incident nedorit sunt rugate sa se adreseze politiei Gherla.

Grupul statuar „Fantana” (cunoscut de gherleni si sub numele de „Trei graţii” sau „Fantana inocentelor”), realizat in 1967 de artistul Tibor Szervatiusz, este un element emblematic al municipiului Gherla, fiind amplasat in centrul parcului, la intersectia aleilor principale.

szervatiusz tibor gherla szamosujvar

In anul 2008 intreaga lucrare a fost modernizata iar statuetele au fost reconditionate. Statueta care purta semnatura artistului, pe palarie, este una dintre cele doua statuete disparute din parc.

foto: Tibor Szervatiusz, autorul lucrarii, nascut la Cluj, in 26 iulie 1930. Intre 1949-1956 a studiat in cadrul Institutului de Arte Plastice Ion Andreescu din Cluj, iar din 1977 s-a stabilit in Ungaria, la Budapesta; sursa: szervatiusz.hu

 

 

video în continuare

sus(0)jos(0)

8 comentarii

 1. Doar in țarișoara noastră dragă este posibil așa ceva....nu e de mirare că au reușit sa facă una ca asta,pentru că noaptea in orașul acesta nu avem poliție,nu avem agenți de ordine publică sau poliție comunitară, care sa patruleze si sa vegheze pentru siguranța cetațeanului...oricine poate face orice fara nici o retinere ca l-ar putea vedea cineva in afara de Cel de sus..Speram totuși ca Poliția romana sa-și faca datoria,desi.....

  sus(0)sus(0)
 2. pacat ca romanii nu stiu aprecia nimik , si inafara de furt si batai nu mai stiu altceva.sper sa fie gasite...

  sus(0)sus(0)
 3. pote is aia ce o fc ravagi la fabricele din sate
  dupa parerea meea is aceei oameni care au furat si obiectele de facut tuica din satele din jurul gherlaei !!!!:D:-)) :-x :-?

  sus(0)sus(0)
 4. se auzeau vorbe prin popor:))
  se auzea vorbe prin popor ca ar fi 2 persoanne din hasdate dar nu zik nimik:-))da nu cred ca pot fi asa inbecili?? si gardieni care is responsabili cu parcul ce fac noapte dorm ca orece cetatean :-))

  sus(0)sus(0)
 5. Pacat de ele! Acum sa fim realisti, cine umbla pe vreme de ploaie noaptea in parc sa patruleze?! Sunt vreo 2-3 patrule maxim 4 pe tura, dar nici ei nu sunt non-stop pe teren.Una sau doua de politie, una de jandarmerie, una mixta si teoretic gardienii publici, dar ei sunt alta poveste. Pe timp de ploaie nici patrulele de pe teren nu prea se agita, nici daca nu ploua nu pot fi omniprezenti.
  Infractorii probabil le cam cunosc deja obiceiurile de patrulare.

  sus(0)sus(0)
 6. continuare
  Probabil a fost o actiune planificata, cred ca au intrat cu o caruta cu cal dinspre str Parcului la intersectia cu str Al Vlahuta, au trecut pe unde sunt mesele la platforma betonata si au iesit pe aleea care duce la domnisoare, s-ar putea sa fi asteptat cu caruta in intuneric pana ce au smuls statuetele, le-au pus in caruta si au iesit undeva pe aleea care duce langa foisor spre lac, pana la intersectia cu aleea care vine dinspre podul de langa Transilvania, de acolo probabil au iesit undeva prin spatiul verde spre drumul care trece langa garaje, acolo undeva ar fi fost asteptati de o masina care a preluat marfa si dus a fost.

  sus(0)sus(0)
 7. Nelamurire
  Mai Mironele.... tu stii cam multe despre furtul asta. Banuiesc ca stii si cati cai au avut la caruta. ( care nu a lasat nicio urma ). Esti un mic Monk de Gherla.

  sus(0)sus(0)
 8. Vandalism !
  Cu parere de rau am aflat de vandalizarea grupului statuar " Cele trei gratii ". Sunt lucrari de mare valoare artistica. Autorii asestui masacru artistic trebuie aspru pedepsiti iar pedeapsa lor mediatizata la maxim. Numai asa poate vom stopa acet fenomen.

  sus(0)sus(0)

Lasă un răspuns