taxi gherla telefon
alin tise pnl cluj
pro romania tiberiu baraian pro romania gherla alegeri locale 2020 candidat
feroterm gherla magazin centrala termica instalatii dej cluj stiri pentru viata cabinet veterinar gherla medic telefon locuri de munca sofer gherla mariflor dej cluj angajare
gherla liceul ana ipatescu scoala bulgaria polski trambesh

Oaspeți din Bulgaria la Gherla, la reuniune de proiect educațional – FOTO

La liceul „Ana Ipătescu” din Gherla a avut loc între 7-9 iunie reuniunea de proiect educațional internațional ,,Să fim prieteni!” (Ni estu geamikoj!), aflat la a două ediție, parteneriat încheiat între Liceul Teoretic ,,Ana Ipătescu” Gherla și Școala Secundară „Tsanko Tserkovski” din Polski Trumbesh, Bulgaria.

La reuniune au participat directorii celor două școli, prof. Ielcean Radu și prof. Stefka Traycheva, coordonatorii proiectului, Mariana Berariu și Corina Iftinca, prof. înv. primar Daniela Cristurean, Ana Mureșan și Marinela Ivanova, Daniela Velikova, Iva Dimitrova de la școală parteneră.

În prima zi, delegația bulgară a fost întâmpinată cu tradiționalul ,,Bun venit”, iar oaspeții au fost invitați să facă un tur al școlii, pentru a lua contact cu cadrele didactice și elevii, deopotrivă.

La o masă rotundă în biblioteca școlii au avut loc discuții referitoare la numeroasele activități desfășurate în cadrul proiectului și s-au stabilit obiective pentru cele ulterioare. Atmosfera întâlnirii a fost una relaxată, iar acest lucru se datorează succesului și rezultatelor satisfăcătoare, partenerii având șansa să retrăiască cele mai frumoase momente din activitățile desfășurate prin vizionarea unor fotografii făcute pe parcursul celor doi ani de activitate.

galerie foto – imagini de la activități

galerie foto gherlaÎn a două zi a vizitei, prietenii din Bulgaria s-au bucurat de o excursie la Cluj Napoca, organizată în parteneriat cu primăria Gherla, unde au vizitat principalele obiective turistice ale municipiului reședință de județ – Biserica Sfântul Mihail și Ansamblul Monumental Matei Corvin, Catedrala Mitropolitană, Teatrul Național. Seara au vizionat spectacolul folcloric desfășurat pe stadionul municipal.

A treia zi, membrii celor două echipe de proiect au participat la Festivalul Tradițional Culinar, care s-a desfășurat pe dealul de la marginea orașului, reprezentanții bulgari având ocazia să deguste produsele noastre dar și să le etaleze, cu multă mândrie, pe cele proprii. Seara au participat la deschiderea oficială a zilelor orașului, apoi la o cină festivă oferită de primărie, unde au fost invitați membrii tuturor delegaților din orașele înfrățite.

„Prietenii noștri bulgari au fost foarte încântați de activitățile la care au participat, așteptând cu nerăbdare revederea din luna septembrie, în Polski Trambesh, unde va avea loc următoarea întâlnire de proiect”, spune prof. înv. primar Daniela Cristurean.

sus(2)jos(0)

hayak cafenea pub club gherla dej cluj orar program tractari auto gherla dej cluj telefon

Lasă un răspuns