hayak cafenea pub club gherla dej cluj orar program mondial gherla nisip balast sort dej cluj depozit feroterm gherla magazin centrala termica instalatii dej cluj ochelari vedere gherla gama optic dej cluj stiri pentru viata gherla dentist stomatologie cabinet artdent telefon tigla metalica depozit gherla mondial dej cluj salon masaj gherla vitality cabinet orl gherla dej cluj spatiu birou gherla chirie

casatorie mire mireasa verighete

O tânără mireasă încântată de sinagoga din Gherla a făcut un cadou orașului – VIDEO

O tânără orginară din Constanța, Teodora Slevoacă, și-a unit destinele cu alesul ei chiar la Gherla, iar pentru fotografiile de nuntă a ales ca locație sinagoga din oraș.

Extrem de încântată de cele văzute, tânăra mireasă, a hotărât să facă un cadou de sărbătoarea orașului și a oferit un concert de violoncel, instrument pe care l-a studiat la Academia de Muzică Gheorghe Dima.

Sâmbătă a fost Ziua Porților Deschise la sinagoga de pe strada Crișan, în cadrul Zilelor Municipiului Gherla. Evenimentul a reunit localnici și turiști, tineri, adulți și vârstnici, iubitori de istorie și muzică clasică, din Gherla, dar și de la Dej. Între ei s-a aflat chiar un angajat din cadrul Ministerului de Interne din Israel, aflat în vizită prin oraș.

galerie foto: imagini de la eveniment

galerie foto gherla

Oaspeții au fost întâmpinați de Monica Pătac, managerul Centrului Turistic, care a urat tuturor bun venit. Milu Peleg, un evreu născut la Gherla, care a emigrat în Israel, dar a revenit acasă de câțiva ani, a povestit celor prezenți despre comunitatea evreiască a orașului, depsre sinagoga și despre eforturile care s-au făcut și se fac pentru reabilitarea clădirii.

Teodora Slevoacă, acum măritată Bozeșan, la Gherla, a oferit un recital la violoncel. Tânără artistă a fost încântată de acustica specială din incinta lăcașului de cult. La final, ea a primit aplauze binemeritate din partea spectactorilor.

„Vă mulțumesc pentru acest eveniment deosebit, e prima dată când am ocazia să vizitez sinagoga, deși m-am născut și am crescut la Gherla”, a fost mesajul lăsat în carte de vizite de o localnică, atrasă de concertul de muzică clasică, dar care până acum nu a mai pășit în sinagogă.

video în continuare 

sus(23)jos(3)

laborator analize medicale medicina muncii oftalmologie permis auto dej cluj telefon apartament vanzare nou bloc gherla dej cluj pret telefon serestely tractari auto gherla dej cluj telefon

Lasă un răspuns