taxi gherla dej cluj telefon
locuri de munca gherla dej cluj iclod fabrica calorifere irrom
feroterm gherla magazin centrala termica instalatii dej cluj stiri pentru viata cabinet veterinar gherla medic telefon cofetaria ada prajituri torturi gherla locuri de munca gherla dej cluj mariflor muncitor locuri de munca gherla dej cluj mobila montaj outlet locuri de munca gherla dej cluj mecanic alis electrician
alexandra marginean

O studentă din Gherla și-a făcut vacanța la Ministerul Apărării Naționale, cum a fost și ce a învățat – VIDEO

Timp de două luni, între 15 iulie – 13 septembrie, 200 de studenți  și absolvenți din România și străinătate s-au specializat în instituții publice din subordinea Guvernului României.

Este vorba despre un program oficial de internship al Guvernului, organizat de Secretariatul General al Guvernului, care are drept misiune susținerea și implicarea studenților și absolvenților performanți în administrația publică.

Între cei admiși în acest program se află și Flavia Alexandra Mărginean, o tânără studentă din Gherla, care a fost selectată să se familiarizeze cu munca la Ministerul Apărării Naționale.

Cum a fost experiența la București

,,După cum spunea Goethe ,,Pentru orice realizare, primul pas este curajul”. Accesarea acestui program a implicat, pe lângă rezultate foarte bune, o mare doză de curaj, întrucât au fost foarte mulți candidați de la universități prestigioase din străinătate – America, Spania, Italia, Anglia, Franța, iar concurența fiind astfel foarte mare. Pentru mine, aceste două luni petrecute în cadrul Ministerului Apărării Naționale au fost de neuitat. Totul a fost peste așteptări. Am avut parte de o echipă profesionistă, comunicativă, deschisă, cu care am colaborat foarte bine. M-am adaptat foarte ușor. Mi-a plăcut încă din prima zi. Am încercat să am o activitate intensă și să vizitez cât mai mult. Pe tot parcursul acestei experiențe am circulat doar cu metroul. Am avut noroc, deoarece cazarea noastră asigurată de cei de la Guvern a fost aproape de MapN. Făceam aproximativ 25 de minute până la muncă.

După ce m-am acomodat cu noul loc de muncă, am început să realizez postări pentru pagina oficială de Facebook a Ministerului Apărării Naționale. Prima mea postare a fost despre primul tanc al armatei române, Renault FT 17, apoi au urmat multe alte postări, de la experiențe ale militarilor, povești ale veteranilor de război, la realizarea de materiale foto, video și live-uri de la evenimente.

Pe lângă munca de birou, am avut mai multe deplasări în țară. Am participat la Ziua Forțelor Aeriene Române, la ceremonii de absolvire ale militarilor de la Forțele pentru Operații Speciale, la Academiile Militare, la ceremonii militare, la Ziua Marinei Române și multe altele.

A fost o experiență care a lăsat o amprentă pozitivă asupra mea. O experiență la cel mai înalt nivel, în care mi s-a dezvoltat interesul pentru zona militară, iar pe viitor aș vrea să urmez și studii în domeniu. Am primit aprecieri, am reușit să mă integrez foarte bine și sper că mi-am lăsat și eu amprenta într-un mod pozitiv.

Pe de altă parte, în cadrul acestui program am avut oportunitatea de a participa la diverse întâlniri și workshop-uri tematice. Toate ministerele și instituțiile participante la ediția de anul acesta au organizat evenimente cu reprezentanții acestora, în cadrul cărora, noi, cei din cadrul programului, puteam să ne înscriem și să participăm. Am avut evenimente la Curtea Constituțională a României, Academia de Poliție, Consiliul Superior al Magistraturii, Avocatul Poporului, Banca Națională a României, la majoritatea ambasadelor, întâlniri cu majoritatea miniștrilor și secretarilor de stat. Pentru a ne putea înscrie la aceste evenimente trebuia să motivăm de ce dorim să participăm, iar selecția se realiza în ordinea celor mai bune motivații, în limita locurilor disponibile. Ministerul Apărării Naționale, în cadrul căruia mi-am desfășurat activitatea, a organizat vizite la Brigada 30 Gardă Mihai Viteazul și la o unitate NATO, urmate de o întâlnire cu secretarul de stat Doru Claudian Frunzulică.

Un impact covârșitor a avut asupra mea simularea ședinței de guvern, în cadrul căreia am susținut o Ordonanță de Urgență privind dotarea cu armament a trupelor române aflate în teatrul de operații Afganistan, ordonanță care a și fost adoptată.

alexandra margineanPe lângă toate acestea, am participat și la Cupa Internilor, proiect în care s-au organizat mai multe competiții sportive de fotbal, baschet, volei, tenis, ping pong etc. O activitate foarte interesantă în cadrul acestei competiții sportive a fost meciul de fotbal dintre interni și demnitari.

A fost cu siguranță cea mai frumoasă experiență. Am avut parte parte de un mediu în care a prevalat responsabilitatea, seriozitatea, dăruirea și dinamismul. Am cunoscut oameni profesioniști cu care am colaborat foarte bine. În mod cert, această experiență m-a făcut să îndrăgesc acest domeniu, dar mi-a dezvoltat și o afinitate spre administrație publică, fie ea centrală sau locală, deoarece scopul primordial al acestui program a fost să ne stârnească interesul spre a lucra în administrația publică din România. Am fost îndemnați la toate evenimentele să ne implicăm dacă putem în politică, deoarece România are o nevoie stringentă de tineri inteligenți, serioși, responsabili și profesioniști.

Recomand tuturor să se înscrie la edițiile următoare, dar pentru aceasta trebuie multă muncă, perseverență, multă implicare și rezultate foarte bune, deoarece concurența este foarte mare.”

Vacanță la muncă, o studentă din Gherla învață secretele administrației publice la Ministerul Apărării Naționale

sus(31)jos(2)

hayak cafenea pub club gherla dej cluj orar program tractari auto gherla dej cluj telefon

Lasă un răspuns