taxi gherla dej cluj telefon
locuri de munca gherla dej cluj iclod fabrica calorifere irrom
feroterm gherla magazin centrala termica instalatii dej cluj stiri pentru viata cabinet veterinar gherla medic telefon cofetaria ada prajituri torturi gherla vindecare tratament terapeut terapie bowen gherla dej cluj
escape restaurant gherla locuri de munca angajare bucatar pizzer dej cluj
ploaie gherla scoala 1

O ploaie zdravănă cu grindină a inundat străzi, în parc a smuls acoperișuri – VIDEO

Cerul s-a încruntat luni după-amiază la Gherla și la puțin timp după ora 16, o ploaie zdravănă a căzut peste oraș. 

Până la amiază a fost soare fierbinte, cu 29 de grade la umbră, iar apoi norii negri și-au făcut apariția dinspre Mintiu Gherlii. Timp de trei ore a plouat cu găleata, în averse, a fulgerat și a tunat puternic, iar pe alocuri a căzut și grindină, cu bucăți de gheață cât bobul de mazăre.

Meteorologii au emis o avertizare cod galben, de ploi în averse care au putut atinge pe alocuri 20-25 l/mp, intensificări de scurtă durată ale vântului, descărcări electrice, grindină de dimensiuni mici, valabilă până la ora 18, în Cluj-Napoca, Gherla, Baciu, Apahida, Gilău, Florești, Cășeiu, Bonțida, Iclod, Jucu, Mica, Mintiu Gherlii, Dej, Unguraș, Sic, Chinteni, Chiuiești, Cuzdrioara, Gârbău, Sânpaul, Fizeșu Gherlii, Câțcău, Țaga, Vad, Borșa, Sânmărtin, Bobâlna, Panticeu, Cornești, Așchileu, Dăbâca, Vultureni, Recea-Cristur, Aluniș, Jichișu de Jos.

ploaie gherla

ploaie gherla bobalna

foto primite de la Dorian

Mai multe străzi din oraș au fost acoperite de ape, iar canalizarea a facut cu greu față șuvoaielor.

furtuna acoperis stadiongherla

pompieri parc gherla

foto primită de la Ovidiu

furtuna acoperis gherla

furtuna acoperis gherla

În parcul mare, acoperișurile a două cabane din lemn de pe stadion au fost smulse de vânt și aruncate peste gard, pe șosea. Aici a intevenit Poliția Localp și pompierii voluntari de la SVSU Gherla, pentru degajarea drumului de bucățile de lemn împrăștiate pe asfalt.

gradina grindina gherla

foto primită de la Ocsi

Grindina a lovit și culturile oamenilor. Pe strada George Enescu a căzut gheață măruntă timp de 10-15 minute, iar în urma ei, plantele au fost puse la pământ.

Administrația Națională de Meteorologie a anunțat luni prognoza pentru următoarele două săptămâni. Potrivit acesteia, vremea se va menține caldă în Transilvania, cu o medie a temperaturii maxime de 26 de grade, dar instabilitatea atmosferică va fi prezentă aproape permanent. Aversele vor fi pe arii mai extinse și importante cantitativ, mai alees începând de miercuri, 10 iunie și până la debutul săptămânii viitoare.

video în continuare

foto principală primită de la Iancu

sus(5)jos(22)

Lasă un răspuns