hayak cafenea pub club gherla dej cluj orar program mondial gherla nisip balast sort dej cluj depozit feroterm gherla magazin centrala termica instalatii dej cluj ochelari vedere gherla gama optic dej clujstiri pentru viata banca cooperatista alianta cluj gherla credit dobanda iclod bobalna dej locuri de munca sofer mariflor gherla dej cluj

inundatie kaufland gherla

O ploaie torențială a inundat străzi, curți, terase, parcări și a ajuns până la intrarea în magazine – VIDEO

Se îngroașă gluma cu ploile care cad de câteva zile. Joi seara în jurul orei 18 a început o ploaie torențială, care a durat mai bine de o jumătate de oră.

In unele zone din oraș a căzut și grindină. În scurt timp, mai multe străzi au fost inundate. Parcările de la magazinele Lidl și Kaufland de pe strada Hășdății au fost acoperite de ape, iar pe o terasă din centrul orașului, clienții au trebuit să-și ridice picioarele pe scaun că să nu se ude.

O stradă din Piață Unirii, strada Crișan, o curte de pe strada 16 Februarie au fost acoperite de ape, spun locuitorii din zonă, care au trimis fotografii din zonele respective. In unele locuri, grindina a distrus culturile din grădinile oamenilor. Pe strada Crișan două mașini au rămas în mijlocul apei și nu au mai putut înainta, povestesc oamenii.

gherla ploaie inundatie

gherla ploaie inundatie

gherla ploaie inundatie

gherla ploaie inundatie

inundatie gherla crisan

grindina gherla

imagini primite de la George, Koni, Cornel, Ovidiu, Alex

La numărul de urgență 112 au fost făcute mai multe apeluri care au anunțat curți inundate în tot orașul. In aceste cazuri intervin pompierii voluntari de la SVSU Gherla.

Sunt semnalatate cazuri pe străzile Hășdății, Ciocârliei, Emil Racoviță,  Gelu, Tudor Vladimirescu, Gării. Pe strada Tudor Vladimirescu, apa a umplut până aproape de tavan beciul unei gospodării, iar oamenii au reclamat strada construită prost, care nu a permis scurgerea apei spre capătul acesteia.

Aceeași situație s-a înregistrat si pe strada Castanilor, unde a intervenit cu motopompa un echipaj de pompieri de la Detașamentul din Dej.

Zeci de apeluri la pompieri

Telefoanele s-au înroșit joi seară la serviciul voluntar pentru situații de urgență Gherla, după începerea furtunii. Oamenii au cerut disperați ajutorul pompierilor pentru a scoate apa din beciuri, curți și garaje.

Au intervenit timp de mai multe ore un număr de 16 angajați de la SVSU Gherla, cu patru autospeciale, trei motopompe de capacitate mare și o motopompă de capacitate mică.

S-a intervenit pe strada Tudor Vladimirescu la numerele 4, 6, 9, 10, 13, pe strada Gării la nr. 19, pe stradă Castanilor la două imobile, pe strada Hășdății la numerele 18A, 41, 43, pe strada Gelu la nr. 34. Pompierii de la Dej au intervenit pe strada Castanilor, Ciocârliei și Gării, unde au dat o mână de ajutor colegilor de la Gherla.

A fost cod portocaliu de ploi torențiale

Administrația Națională de Meteorologie a emis joi o atenționare cod portocaliu de ploi torențiale, valabilă în intervalul orar 18.10 – 19.00 în județul Cluj, la Gherla, Mintiu Gherlii și Fizeșu Gherlii. S-au anunțat ploi torenţiale care vor depăşi 35-40 l/mp, frecvente descărcări electrice, grindină de dimensiuni mici şi medii.

video în continuare – imagini primite de la cititori

sus(10)jos(24)

apartament vanzare nou bloc gherla dej cluj pret telefon serestelylaborator analize medicale medicina muncii oftalmologie permis auto dej cluj telefon locuri de munca gherla ferma muncitor tractorist

Lasă un răspuns