taxi gherla telefon
mondial gherla nisip balast sort dej cluj depozit feroterm gherla magazin centrala termica instalatii dej cluj stiri pentru viata cabinet veterinar gherla medic telefon excavator gherla dej cluj
primar gherla casa cultura intalnire cetateni

O nouă dezbatere cu primăria și cetățenii cu probleme, ce răspunsuri s-au dat – VIDEO

Interesul cetățenilor pentru problemele orașului, atunci când este momentul să le exprime personal, pare să fie scăzut. Asta a rezultat după întâlnirea de joi de la casa de cultură dintre reprezentanții primăriei Gherla și locuitori. O concluzie ar putea fi aceea că, prinși cu problemele cotidiene, oamenii preferă în continuare și tot mai mult să se exprime și să comunice cu administrația locală pe rețelele sociale. Ceea ce e normal până la un punct, acela în care dialogul dispare.

În jur de 40 de persoane au venit la dezbaterea organizată pentru a doua oară de municipalitate.

Primarul Ioan Neselean a atras atenția că nu dorește o politizare a acetor întâlniri și ca acestea nu au scop electoral.

Problemele discutate au fost multe și diverse. Între acestea, modernizările de drumuri care se fac pe străzile din centrul istoric și care nu au prevăzute măsuri pentru prevenirea igrasiei la locuințele de pe marginea drumului. Apoi s-au adus în atenție deversările de dejecții în Canalul Morii și canalizarea în zonele orașului unde aceasta nu există, situația de pe strada Luntrașilor, unde sunt probleme când plouă. S-a sugerat o studiere mai atentă a proiectului de modernizare a drumului de pe strada Parcului, care nu ar avea prevăzute anumite detalii tehnice.

S-a solicitat administrației locale un calendar al lucărilor de modernizare la drumurile din oraș, la care s-a răspuns că dupa străzile Armenească, Vasile Alecsandri și Parcului urmează Avram Iancu și Dragos Vodă, în măsura în care primăria va dispune de banii necesari.

Curățenia în oraș a fost un alt subiect, la care primarul a menționat că este pentru prima dată când se spală șoselele. Primarul a mai anunțat că săptămâna viitoare va fi rezolvată problema ciorilor din parcul mare, fără a oferi detalii în acest sens.

Au revenit în atenție toaleta publică, pistele de biciclete, parcările insuficiente, lipsa coșurilor de gunoi, reparațiile la fațadele caselor particulare etc.

Un cetățean a ridicat problema unei suprafețe publice din fața casei unde locuiește, pe care ar dori să o ia în custodie și să o îngrijească.

La problemele ridicare au dat răspunsuri primarul și personalul din administrația publică, prezent la discuții.

La întâlnire a fost prezent și arhitectul Virgil Pop, care a explicat celor prezenți că refacerea centrului istoric al orașului ar trebui făcută unitar, într-un proiect amplu și profesionist, care să cuprindă toate aspectele. El a mai apreciat că folosirea pietrei cubice pentru străzile din această zonă este un avantaj pentru oraș, că această pavare aduce un plus de valoare și că scopul este chiar descurajarea șoferilor să mai circule cu autovehiculele. „Gherla este un oraș mic, care se poate străbate pe jos de la un capăt la celălalt în 20 de minute, nu e nevoie neapărat să te urci în mașină.”

Oaspetele de la Cluj a prezentat și imagini cu modul în care pavează străzile în lume, cu variante mai mult sau mai puțin reușite.

Într-un dialog cu meșterul sculptor Ioan Galgoczy, care a propus pentru parcul mare bănci realizate din trunchiuri de copaci, arhitectul a sugerat că pentru un parc urban, cum este cel din Gherla, astfel de mobilier rustic este mai degrabă potrivit pentru cabane.

Un tânăr a luat cuvântul în legătură cu consiliul elevilor din Gherla, care ar fi avut o singură adunare anul acesta. El a apreciat că este o structură paralelă cu consiliile elevilor care funcționează în școli, dar primarul a răspuns că este bine ca elevii să vină la primărie să primească și educație politică.

La final, primarul a anunțat că în cel mai scurt timp vor fi organizate adunări publice cu oamenii în cartierele orașului. Atenționat că în curând începe campania electorala, Neselean a revenit și a spus că adunările vor fi amânate până după campanie.

video în continuare (5 părți)

sus(3)jos(13)

hayak cafenea pub club gherla dej cluj orar program tractari auto gherla dej cluj telefon apartament chirie gherla

Lasă un răspuns