taxi gherla dej cluj telefon
locuri de munca gherla dej cluj iclod fabrica calorifere irrom
feroterm gherla magazin centrala termica instalatii dej cluj stiri pentru viata cabinet veterinar gherla medic telefon cofetaria ada prajituri torturi gherla vindecare tratament terapeut terapie bowen gherla dej cluj locuri de munca angajare gherla dej cluj supercom sofer muncitor
balazs becsi premiu

O nouă apreciere pentru un dascăl gherlean

Preşedintele Fundaţiei Culturale „Téka” din municipiul Gherla, prof. Balázs-Bécsi Attila, a fost premiat la sfârșitul lunii noiembrie pentru a treia oară în ultimii doi ani. De această dată, pentru meritele sale incontestabile în dezvoltarea învăţământului local în limba maghiară, el a fost decorat cu premiul Apáczai a Uniunii Pedagogilor Maghiari din România. Balázs-Bécsi Attila a avut o contribuţie însemnată în înfiinţarea Liceului cu predare în limba maghiară „Kemény Zsigmond” de pe strada Fermei şi în amenajarea unui internat pentru 120 de elevi din zonă.

Evenimentul festiv a avut loc într-un cadru restrâns, cu respectarea normelor sanitare şi a distanţării sociale, la Biserica Reformată Calvină din Cluj-Napoca.

La începutul lunii noiembrie, domnia sa s-a bucurat şi de aprecierile Societăţii Culturale Maghiare din Transilvania (EMKE), unde s-a aflat printre premianţii unor personalităţi culturale şi artistice din zona noastră.

În urmă cu doi ani, prof. Balázs-Bécsi Attila a fost recompensat cu premiul MENTOR al Fundaţiei Pentru Comunitate, ca urmare a activitatăţii sale cuprinzătoare în sfera socială şi culturală a comunității maghiare.

În anul 1992 s-a implicat în înfiinţarea la Gherla a Fundaţiei Culturale „Teka”, unde peste 500 de copii din localitate, dar şi din comunele din zonă îşi desfăşoară activitatea în cadrul cercurilor artistice şi informatică.

Szekely Csaba

foto: Fundația Teka

sus(27)jos(11)

Lasă un răspuns