ochelari gherla gama optic
lemnul verde cofetarie gherla prajitura tort telefon
locuri de munca gherla dej cluj iclod fabrica calorifere irrom
feroterm gherla magazin centrala termica instalatii dej cluj stiri pentru viata cabinet veterinar gherla medic telefon angajare mariflor responsabil manager magazin gherla dej bistrita
gemeni gherla evaluare nationala

O mamă mândră de gemenii ei, veniți cu greu pe lume, ce surpriză au făcut la Evaluarea Națională

Sergiu și Antonia sunt frați gemeni, absolvenți ai clasei a VIII-a la liceul Ana Ipătescu din Gherla. Legătura strânsă dintre ei s-a văzut și la examenul de Evaluare Națională: au obținut medii consecutive, pe podiumul cu cele mai bune rezultate din oraș și din liceu.

Povestea lor este una frumoasă, dar complicată, spune mama lor. „Multi știu ce înseamnă o bucurie, dar puțini știu ce simți la o bucurie dublă. Acești copii au fost speciali încă de la conceperea lor. Au venit pe lume prin fertilizare in vitro, după 19 ani de tratamente și așteptări”.

După mediile obținute la examen, Sergiu cu media 9,85 și Antonia, cu 9,77, ocupă locurile 2 și 3 pe liceu, respectiv locurile 3 și 4 pe oraș.

„Au tratat școala cu multă seriozitate, sunt copii responsabili și au înțeles foarte bine importanța examenului pe care l-au susținut”, explică mama lor.  „Pe parcursul anilor de studii, s-au remarcat de multe ori prin rezultatele obținute la diverse concursuri sau olimpiade. De asemenea, rezultatele la învățătură au fost mereu dintre cele mai bune, fiind în fiecare an premianți. Au muncit foarte mult, constant în fiecare an și asta cred că a fost cheia succesului lor. Rezultatele de acum nu au fost o surpriză, se așteptau la rezultate bune. Nu au așteptat notele cu emoție, dar aflarea lor a fost o mare bucurie. Când discutam despre examen, Sergiu spunea mereu: Știu ce știu și știu cât știu. Au avut mereu o cooperare bună cu profesorii, o deschidere din partea acestora și o disponibilitate în a-i ajuta, a face pregătiri. Și noi, părinții, le-am fost mereu alături și i-am susținut la fiecare pas.”

Cu mediile de admitere pe care le au, cei doi elevi ar putea intra la orice liceu din județul Cluj, ei au ales să-și continue studiile în Gherla. „Își doresc să contribuie la promovarea liceelor din Gherla, iar prin rezultatele pe care le vor obține în viitor, să îi facă mândri pe profesorii care au contribuit la educația și dezvoltarea lor.”

Sergiu va urma un profil de matematică-informatică, matematica fiind una din materiile lui preferate. De altfel, la Evaluarea Națională, el a obținut nota maximă, 10. Mereu spune că el se relaxează făcând exerciții. Iar Antonia va urma un profil de științele naturii. Ca meserie de viitor, amândoi își doresc să devină medici.

„În concluzie, dacă muncești obții și rezultate. Cel mai important lucru e să muncești din timp și constant, câte puțin în fiecare zi”, consideră mama, fericită și încântată de rezultatele celor doi copii gemeni.

fotografi video evenimente nunta botez majorat gherla dej cluj creare site web gherla dej cluj

Lasă un răspuns