mondial gherla nisip balast sort dej cluj depozit feroterm gherla magazin centrala termica instalatii dej cluj stiri pentru viata ochelari vedere gherla gama optic dej cluj tigla metalica depozit gherla mondial dej cluj cabinet veterinar gherla medic telefon cabinet orl gherla dej cluj locuri de munca gherla ortho medimar incaltaminte loc spatiu joaca copii gherla conte pret
mama copil

O mamă din Cluj care și-a vândut copilul a fost reținută, ce s-a înțeles cu „tăticul”

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Biroul Teritorial Sălaj au dispus pe 5 septembrie reținerea pentru o perioadă de 24 de ore a două persoane, pentru săvârșirea infracțiunilor de trafic de minori, fals în declarații și instigare la fals intelectual.

Pe 20 iulie 2019, o tânără 20 de ani, din județul Sălaj, a dat naştere unui copil la Spitalul Orăşenesc Huedin, județul Cluj, ocazie cu care a fost abordată de un bărbat de 54 de ani, din județul Cluj, care i-a propus să îi cumpere copilul nou-născut.

Pentru asta, omul a oferit femeii 15.000 lei, pe care urma să îi plătească în două tranşe, 1.000 euro în momentul întocmirii certificatului de naştere, iar restul când copilul împlinește 1 an.

Pentru a da aparență de legalitate vânzării-cumpărării minorului nou-născut, cei doi s-au pus de acord să declare în fals că bărbatul este tatăl biologic al copilului, să-l recunoască și să intre în posesia lui, aparent legal, ca părinte al său.

Pe 23 iulie 2019, cei doi au mers la Oficiul de Stare Civilă din cadrul Primăriei Huedin, unde au dat o declarație pe propria răspundere, cu privire la faptul că bărbatul este tatăl biologic al copilului născut la data de 20 iulie de către femeie, ca urmare a unei relații pe care aceștia ar fi avut-o anterior.

După ce a fost obținut certificatul de naștere, omul a plătit tinerei o parte din banii conveniți, adică 2.100 de lei.

În cursul zilei de vineri, 6 septembrie, cei doi urmează să fie prezentați Tribunalului Sălaj cu propunere de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcţia Operaţiuni Speciale, iar acţiunea a fost efectuată cu sprijinul ofițerilor de poliție judiciară din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Sălaj și Jandarmeriei Române.

Pe parcursul întregului proces penal persoanele cercetate beneficiază de drepturile şi garanţiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum şi de prezumţia de nevinovăţie.

foto: arhiva

sus(7)jos(2)

hayak cafenea pub club gherla dej cluj orar program tractari auto gherla dej cluj telefon laborator analize medicale medicina muncii oftalmologie permis auto dej cluj telefon taxi gherla telefon

Lasă un răspuns