hayak cafenea pub club gherla dej cluj orar program mondial gherla nisip balast sort dej cluj depozit feroterm gherla magazin centrala termica instalatii dej cluj ochelari vedere gherla gama optic dej clujstiri pentru viata

locomotiva aburi 1896 gherla cluj alba iulia

O locomotivă de epocă a ajuns la Gherla, în drumul spre Alba Iulia, de Ziua României – VIDEO

O locomotivă cu aburi fabricată în secolul al XIX-lea a ajuns joi la amiază în gara din Gherla.

Convoiul tractat de o locomotivă decorată cu portretul regelui Ferdinand I și cu stegulețe tricolore a făcut un popas de câteva minute în oraș, iar apoi și-a continuat drumul spre Alba Iulia. Acolo, locomotiva fabricată în 1896 la uzinele germane Henschel va fi expusă pe 1 și 2 decembrie, alături de alte două bijuterii feroviare: o locomotivă cu aburi Pacific de la Târgu Mureș, dar și cu Trenul Regal.

Florin Nan de la depoul din Dej spune că locomotiva cu aburi, care la vremea ei atingea o viteză maximă de 73 km/ora, a fost adusă de la Sibiu la Dej, unde a fost restaurată timp de două săptămâni.

La sfârșitul săptămânii, ea va fi una dintre vedetele de la marea sărbătoare națională a românilor de la Alba Iulia. „Noi sperăm să aibă cât mai mulți vizitatori!”

video în continuare

Așa ceva vezi mai rar: o locomotivă cu abur prin Gherla. Incotro? VIDEO

sus(6)jos(0)

apartament vanzare nou bloc gherla dej cluj pret telefon serestelylaborator analize medicale medicina muncii oftalmologie permis auto dej cluj telefon

Lasă un răspuns