taxi gherla dej cluj telefon
locuri de munca gherla dej cluj iclod fabrica calorifere irrom
feroterm gherla magazin centrala termica instalatii dej cluj stiri pentru viata cabinet veterinar gherla medic telefon cofetaria ada prajituri torturi gherla vindecare tratament terapeut terapie bowen gherla dej cluj
escape restaurant gherla locuri de munca angajare bucatar pizzer dej cluj
gherla inundatie

O furtună puternică a inundat șosele și curțile caselor, oamenii au chemat pompierii, alertă de inundații pe Someș – VIDEO

A plouat torențial joi la amiază la Gherla, iar cei care s-au așteptat ca ploaia să se oprească în câteva minute, s-au înșelat.

Ploaia, însoțită de fulgere și tunete, s-a abătut asupra municipiului Gherla la puțin timp după ora 15. A turnat cu găleata mai bine de o jumătate de oră, iar în scurt timp s-au văzut și efectele.

inundatie gherla str crisan

gherla inundatie centru

Apele au acoperit în mai multe locuri drumurile. În zonele mai joase sau cu canalizare slabă s-a format adevărate lacuri, iar apa a pătruns în gospodăriile oamenilor.

inundatie gherla calarasi

Pompierii de la SVSU Gherla au fost solicitați să intervină cu motopompa în Cartierul Cocoșvar. Aici au fost probleme în zona străzilor Tudor Vladimirescu, Călărași și Livezii. O familie din această zonă s-a trezut cu curtea inundată cu dejecții din canalizarea care a refulat. Alți oameni au avut beciuri inundate. Altă intervenție a avut loc pe strada Theodor Speranția, unde apa a atins 30-40 cm, dar apoi s-a retras .

inundatie curte

inundatie curte

gherla inundatie ploaie

Lângă Școala Nr. 1, la intrarea pe Aleea Brazilor, mașinile au circulat cu apa până la jumătatea roților, iar pe strada Theodor Speranția, lângă liceul Ana Ipătescu, s-a circulat chiar și mai greu.

inundatie gherla kaufland

O mare parte din parcarea Lidl//Kaufland de pe strada Hășdășii a fost acoperită de apă.

Toată România se află sub informare meteo de vreme instabilă până vineri seara. Meteorologii spun că instabilitatea se va manifesta prin averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, vijelii și, izolat, grindină. Aceste fenomene se vor semnala, joi (13 mai), îndeosebi în sudul, vestul, nord-vestul și local în centrul teritoriului, iar vineri (14 mai) cu precădere în jumătatea de nord a țării. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 15-20 l/mp și, pe arii restrânse, 25-35 l/mp.

La rândul lor, hidrologii au emis o avertizare cod galben de inundații pe Someșul Mic, până la Dej. În aval de Dej este valabil un cod portocaliu, până vineri seara.

video în continuare

foto principală: Tibi/Facebook

sus(2)jos(25)

1 comentariu

  1. E bine că orașul are străzi pavate cu piatră cubică, să fie mai retro(și aia de mântuială). Acum să vedem ce facem cu canalizarea apei pluviale, că la prima ploaie de vară se îneacă toți ca șobolanii.

    sus(5)sus(0)

Lasă un răspuns