taxi gherla telefon
mondial gherla nisip balast sort dej cluj depozit feroterm gherla magazin centrala termica instalatii dej cluj stiri pentru viata ochelari vedere gherla gama optic dej cluj cabinet veterinar gherla medic telefon cabinet orl gherla dej cluj
mangaiere maini

O fetiță de 2 ani din Cătina, bolnavă, are nevoie de ajutor, la fel o familie cu casa care se dărâmă la Sântejude

Primordial este în această perioadă sprjinirea acţiunilor de combatere a epidemiei de coronavirus, dar în municipiul Gherla mai sunt în derulare şi alte iniţiative umanitare.

În acest sens a fost demarat proiectul filantropic „De vrei raiul să dobândeşti, învaţă-te să dăruieşti”, prin grupul de cateheză „Sfântul Matei Brâncoveanu” al Parohiei Ortodoxe III, în colaborare cu Biroul de asistenţă socială al Protopopiatului Ortodox Român Gherla.

În cadrul proiectului sunt organizate mai multe acţiuni pe durata Postului Sfintelor Paşi, în scopul ajutorării unei fetițe de 2 ani, Bercheşan Larisa Diana, din localitatea Cătina, care necesită o intervenţie chirurgicală şi tratament.

De asemenea, s-a iniţiat o acţiune caritabilă în vederea ajutorării familiei Codorean -Moldovan din satul Sântejude, comuna Ţaga, a cărei casă se dărâmă. Tinerii creştini din Gherla și nu numai ei sar în ajutorul acestei familii, ca să repare locuinţa.

În vederea sprijinirii acestor acţiuni caritabile a fost organizat un târg de mărţişoare şi o expoziţie de icoane, veniturile realizate cu acest prilej fiind donate familiilor respective, care în această perioadă trec prin multe greutăţi.

Se are în vedere şi organizarea unui concert de pricesne la Biserica Ortodoxă „Sfânta Treime” a Parohiei III din Gherla, dar desfășurarea depinde de restricţiile actuale referitoare la epidemia de Coronavirus.

Cei care doresc să se implice în ajutorarea celor două cazuri sociale pot face donașii, la sediul parohiei.

Szekely Csaba

sus(7)jos(0)

hayak cafenea pub club gherla dej cluj orar program tractari auto gherla dej cluj telefon laborator analize medicale medicina muncii oftalmologie permis auto dej cluj telefon

Lasă un răspuns