irrom fabrica calorifere iclod fundatura locuri de munca angajare sudor stivuitorist sef schimb dej cluj
gama optic ochelari gherla magazin service dej cluj
angajare sofer transport mobila gherla dej cluj
feroterm gherla magazin centrala termica instalatii dej cluj asociatia pro vita cabinet veterinar gherla medic telefon
judecatorie

O femeie care și-a angajat avocat pentru divorț a aflat că acesta își exercită profesia fără drept. Cazul a ajuns la judecătoria Gherla

O femeie care dorea să divorțeze și-a căutat un avocat, care să o reprezinte în instanță. La recomandarea unor cunoștințe, a găsit și persoana, iar procesul a început. Numai că avocatul clujean nu avea dreptul de exercitare a profesiei, au stabilit judecătorii de la Gherla. El nu este la prima experiență de acest gen.

Printr-un rechizitoriu al Parchetului de pe lângă Judecătoria Gherla, s-a dispus trimiterea in judecata a inculpatului pentru săvârsirea infractiunilor de exercitarea fără drept a unei profesii sau activități, în formă continuată și folosire fără drept a denumirilor specifice formelor de exercitare a profesiei de avocat si a însemnelor specifice profesiei.

Instanța a reținut că în perioada 23.10.2018 – 28.05.2019, inculpatul a reprezentat o clientă într-un dosar de divort, aflat pe rolul Judecătoriei Gherla, fără a deține calitatea de avocat și fără a fi înscris pe Tabloul avocatilor din Baroul Cluj.

Clienta a apelat la avocat pentru a o reprezenta în cadrul unui proces civil de divorț și i-a achitat suma de 1.600 de lei ca avans, la încheierea contractului. Bărbatul a făcut demersurile necesare pentru a o reprezenta în instanță, semnând cu titulatura de avocat și a aplicat ștampila cu sigla Uniunii Naționale a Barourilor din România.

Conform unei adrese a Baroului Cluj, inculpatul nu deține calitatea de avocat și nu este înscris în Tabloul avocaților din Baroul Cluj.

Inculpatul fiind legal citat, nu s-a prezentat în fața instanței, iar pe parcursul procesului penal nu a recunoscut săvârșirea faptelor. Este o persoană cunoscută cu antecedente penale, fiind condamnat pentru fapte similare într-un dosar din 2018 al Judecătoriei Cluj-Napoca.

Baroul Cluj s-a constituit parte civilă în procesul penal, cu suma de 50.000 de lei.

Judecătorii de la Gherla au dat vineri sentința în acest caz. Inculpatul a fost condamnat la pedeapsa de 210 zile amendă, în cuntum de 100 lei/zi amenda, total 21.000 lei, pentru săvârşirea infracţiunii de exercitarea fără drept a unei profesii sau activități, în formă continuată.

Magistrații au admis acţiunea civilă formulată de Baroul Cluj şi au obligat inculpatul la plata a 50.000 de lei, cu titlu de daune morale.

Bărbatul poate face apel la sentință în termen de 10 zile de la comunicare.

angajare loc de munca sofer distributie gherla dej cluj fotografi video evenimente nunta botez majorat gherla dej cluj

Lasă un răspuns