taxi gherla dej cluj telefon
locuri de munca gherla dej cluj iclod fabrica calorifere irrom
gama optic gherla ochelari rabla oftalmologie analize medicale dej cluj
apartament vanzare gherla
apartament vanzare gherla
feroterm gherla magazin centrala termica instalatii dej cluj stiri pentru viata cabinet veterinar gherla medic telefon cofetaria ada prajituri torturi gherla angajare infirmiera camin varstnici rebeca santioana taga gherla cluj creare site web gherla dej cluj
primar tricolor

O comună din Cluj băgată în restricții Covid severe pe cifre greșite, primarul a reacționat

Într-o comună din Cluj s-au dispus restricții severe anti Covid, după ce rata de incidență a cazurilor de persoane pozitive cu noul Coronavirus a depășit 3 la mie. Însă primarul a demonstrat că situația nu era corectă deloc și a obținut revocarea măsurilor.

Comitetul Județean Pentru Situații de Urgență Cluj a emis pe 3 septembrie o hotârăre prin care s-a decis ca începând de sâmbătă, 4 septembrie 2021, să se interzică în comuna Beliș spectacolele, concertele, activitățile sportive în aer liber, nunțile, botezurile, mesele festive, închiderea restaurantelor, teraselor, a sălilor de jocuri, baruri, cluburi, discoteci.

Potrivit datelor oficiale comunicate de Direcția de Sănătate Publică a județului Cluj, rata Covid la Beliș a fost de 3,07 cazuri la 1000 de locuitori, în zilele de 1 și 2 septembrie 2021.

Comuna nu a avut niciun caz pozitiv Covid-19 de la începutul lunii iunie. Primul caz a fost raportat la mijlocul lunii august, iar la o săptămână, încă unul. Finalul lunii a adus al treilea caz, iar începutul lunii septembrie, al patrulea.

În comuna cu 1304 locuitori, 4 persoane cu noul Coronavirus au făcut autoritățile să ia măsuri drastice.

Numai că primarul comunei Beliș, Viorel Matiș Viorel a reacționat prompt. Din datele pe care le deținea rezulta că rata incidenței era în realitate doar la jumătate, practic doar două persoane pozitive. Edilul s-a adresat CJSU pentru a reclama neconcordanțele.

Ca urmare, prefectul de Cluj, Tasnádi István-Szilárd, a dispus efectuarea unei clarificări de către Direcția de Sănătate Publică a Județului.

DSP Cluj a confirmat că în realitate, rata de incidență în comuna Beliș este de doar 1,53 la mie.

Vineri s-a convocat o ședință extraordinară a CJSU Cluj, care a dispus anularea hotârării prin care s-au impus restricții severe în comună.

foto: arhiva

sus(10)jos(1)
apollo livada mobila angajare muncitor angajare sofer tir gherla dej cluj

Faci un comentariu sau dai un răspuns?