gama optic ochelari gherla magazin service dej cluj
irrom fabrica calorifere iclod fundatura locuri de munca angajare sudor stivuitorist sef schimb dej cluj
mariflor gherla fabrica angajare inginer sofer muncitor sofer vanzator dej cluj
feroterm gherla magazin centrala termica instalatii dej cluj asociatia pro vita cabinet veterinar gherla medic telefon
nur folk fest

Nur Folk Fest, un nou festival la Gherla, la sfârșit de săptămână. Vezi programul

La sfârșitul săptămânii, în perioada 12-14 iulie 2024, la Gherla are loc prima ediție a festivalului internațional interetnic ”Nur Folk Fest”.

Este vorba despre o manifestare artistică organizată de sucursala Gherla a Uniunii Armenilor din România, în colaborare cu Primăria și Consiliul Local Gherla, un proiect inițiat de Ansamblul de dansuri armnești ”Hayakaghak” cu scopul promovării culturii tradiționale a diferitelor etnii din România, dar și din străinătate.

Gazdele au alcătuit un program deosebit de bogat și variat. Festivalul se defășoară în centrul orașului, în Piața Libertății.

Vineri, 12 iulie sunt așteptate formațiile invitate, din Belgia, Armenia, Bulgaria, Grecia. Deschiderea oficială aare loc sâmbătă, la ora 17.

Pe scena amenajată în aer liber vor evolua sâmbătă și duminică grupuri de dansuri și interpreții de muzică populară. Publicul va avea ocazia să admire jocuri tradiționale prezentate de ansamblurile ”Teryan” și ”Karin” (Armenia), ”Nazan” (Franța), ”Uranti” (Grecia), ”Nemrut” (Belgia), ”Yerazank” (Plovdiv – Bulgaria), alături de formațiile ”Vardavar” (București) și Hayakaghak” (Gherla), ”Dansatorii de pe Someș”, ”Cseresznyevirág” din Cireșoaia (Bistrița-Năsăud), ”Mazel Tov” din Cluj-Napoca. Muzică tradițională armenească va fi interpretată de Masis Hunanyan din Armenia. Printre soliști, Vasilica Tătaru din Republica Moldova și Antonia Lapohoș din Gherla.

În ultima zi, duminică seara, ansamblurile participante vor prezenta dansuri împreună, un semn al prieteniei care leagă comunitățile pe care le reprezintă.

Szekely Csaba

nur folk fest program festival gherla

fotografi video evenimente nunta botez majorat gherla dej cluj tractari gherla dej cluj telefon

Lasă un răspuns