hayak cafenea pub club gherla dej cluj orar program nisip balast mondial gherla materiale de constructie dej cluj telefon pret

feroterm gherla magazin centrala termica instalatii dej clujstiri pentru viata

ochelari vedere gherla gama optic dej clujapartament vanzare gherla dej cluj

conte restaurant gherla angajare ospatar livrare la domiciliu

liceu maghiar gherla elevi szamosujvar

Numele nou al liceului cu predare în limba maghiară din Gherla a fost votat de consilieri – VIDEO discuții

S-au cerut explicații în ultima ședință a consiliului local privind motivația alegerii numelui „Kemeny Zsigmond” pentru liceul cu predare în limba maghiară din Gherla.

Pe ordinea de zi a ședinței s-a aflat un proiect de hotărâre privind schimbarea numelui liceului din „Liceul teoretic cu predare în limba maghiară” în „Liceul teoretic Kemeny Zsigmond”.

Consilierul Vasile Băgăcean a întrebat grupul UDMR de ce nu a fost ales numele unei personalități din zonă. „Sunteți sigur că acesta este cel mai bun nume?”. Consilierul a mai precizat că a încercat să se documenteze pe internet despre activitatea lui Kemeny Zsigmond, dar că în limba română a găsit doar câteva rânduri și ceva mai multe în limba engleză.

Consilierul Torok Balint a răspuns că s-a impus alegerea unui nume pentru liceu, la fel cum au și celelalte licee din oraș și că denumirea a fost aprobată în consiliul de administrație al liceului.

Numele „Liceul teoretic Kemeny Zsigmond” a fost apoi supus la vot. S-a înregistrat o singură abținere, a consilierului Boca Ioan (PMP), iar restul consilierilor prezenți la ședința au votat „pentru”, astfel că hotărârea a fost adoptată.

video: discuțiile din consiliul local

foto principală: Riti Jozsef Attila (arhiva)

sus(9)jos(23)

apartament vanzare nou bloc gherla dej cluj pret telefon serestelylaborator analize medicale medicina muncii oftalmologie permis auto dej cluj telefon

coafor chirie inchiriat gherla dej cluj spatiu

Lasă un răspuns