revelion 2020 gherla dej cluj crystal ballroom pret
mondial gherla nisip balast sort dej cluj depozit feroterm gherla magazin centrala termica instalatii dej cluj stiri pentru viata ochelari vedere gherla gama optic dej cluj tigla metalica depozit gherla mondial dej cluj locuri de munca sofer mariflor gherla dej cluj cabinet orl gherla dej cluj revelion 2020 gherla dej cluj al kimbo pret locuri de munca angajare gherla dej cluj bontida service facturare
sedinta consiliul local gherla

Noua schemă a posturilor din primărie, retrasă din ședința de consiliu. Dispută pe noul abator Mariflor – VIDEO

Ședința de consiliu local desfășurată miercuri la sediul primăriei Gherla a adus o surpriză, chiar de la început. De pe ordinea de zi a fost retras proiectul de hotărâre privind aprobarea noii organigrame.

Secretarul primăriei a anunțat că executivul a solicitat retragerea de pe ordinea de zi a proiectului. Măsura ar fi fost luată dupa ce organigrama nu ar fi primit încă avizul Agenției Naționale a Functionarilor Publici, dar și pentru faptul că mai era necesar anterior un proiect de hotărâre privind cantina de ajutor social, care are în prezent personalitate juridică, situație care trebuie schimbată.

La proiectul de hotărâre privind modificarea regimului de înălțime a unei hale aparținând firmei Mariflor srl, discuțiile au fost aprinse. Un cetățean din zona respectivă, prezent la ședință, a reclamat faptul că prin autorizarea construcției, care ar urma să aibă destinația de abator, nu se poate asigura în jurul acestuia o rază de 500 de metri de siguranță sanitar veterinară. „Această suprafață de teren pe care dorește Mariflor să construiască un abator se învecinează cu suprafețele noastre, prin construcție subordonează proprietățile noastre, le introduce în raza de aviz sanitar. Noi mai dorim să construim acolo locuințe”, a explicat cetățeanul. „Vom ataca în instanță hotărârea, iar firma ar putea pierde fondurile europene!”.

Explicații a oferit și proiectantul firmei, prezent la ședință.

Supus la vot, proiectul de hotărâre a trecut cu 2 abțineri și restul voturile „pentru”.

La capitolul diverse, consilierul Kasza Tamas a solicitat clarificarea unor declarații făcute în ședința anterioară, când s-a afirmat că salariile angajațiilor din cultură (muzeu, bibliotecă, casa de cultură) ar urma să crească cu 25% față de luna decembrie. Consilierul a ținut să lămurească faptul că este vorba de fapt despre o creștere de 25% din diferența de salarii de primit până în 2022.

Consiliera Ramona Păcurar a cerut o implicare mai fermă a poliției în centrul orașului, unde grupuri de persoane se adună și se manifestă violent, reprezentând un pericol public.

Cel mai recent episod de acest gen a avut loc în urmă cu căteva zile, când la intersecția străzilor Armenească cu Avram Iancu, un grup de persoane recalcitrante au scos chiar și cuțitele, într-o răfuială care s-a terminat din fericire fără victime, după intervenția Poliției și a Poliției Locale.

politia locala gherla

Noua organigramă din primărie a fost subiectul intervenției consilierului Adrian Mureșan, care a cerut înființarea unei comisii de specialite pe acest subiect. Acesta a reproșat că la Gherla ar fi singura primărie unde biroul juridic este subordonat primarului, în timp ce în mod normal ar trebui să fie subordonat secretarului.

video în continuare – discuțiile de la ședință

sus(3)jos(18)

hayak cafenea pub club gherla dej cluj orar program laborator analize medicale medicina muncii oftalmologie permis auto dej cluj telefon apartament vanzare nou bloc gherla dej cluj pret telefon serestely tractari auto gherla dej cluj telefon

Lasă un răspuns