Transilvania este încremenită de mai bine de o săptămână sub un anticiclon, care a adus dimineți foarte reci, mai degrabă normale pentru luna ianuarie sau februarie. Meteorologii au anunțat luni ce schimbări sunt așteptate în următoarele două săptămâni.
În ultima săptămână, la primele ore ale dimineții s-au înregistrat zile la rând în zonă valori de -5 și chiar -6 grade, foarte scăzute pentru prima parte a lunii noiembrie, în condiții de cer mai mult senin, uneori cu ceață. A mai compensat soarele puternic de după-amiază, dar în același timp, calitatea aerului a avut de suferit, pentru că noxele au rămas la sol. Cât despre precipitații, acestea au lipsit cu desăvârșire. Ultima ploaie a căzut la Gherla pe 15 octombrie, adică în urmă cu aproape o lună de zile. În același timp, dincolo de Carpați, de două zile cerul a fost mai mult acoperit și au căzut ploi.
Potrivit prognozei Administrației Naționale de Meteorologie, până sâmbătă, 16 noiembrie, temperaturile maxime din timpul zilei din Transilvania vor fi în scădere ușoară, de la o medie regională de 7-8 grade în prima zi, până spre 5-6 grade.
Vremea se va încălzi la începutul săptămânii viitoare, când se va ajunge la o medie a temperaturilor maxime de 10 grade, însă după ziua de miercuri, urmează o nouă scădere, până spre valori în jurul normelor, respectiv o medie a maximelor de 7-8 grade.
Media temperaturilor minime în următoarele două săptămâni va fi în jurul a 0 grade, însă valori mai scăzute se pot înregistra pe 17 noiembrie, când este estimată o medie de -4…-3 grade.
Precipitații locale sunt anunțate marți și miercuri, în jurul datei de 15 noiembrie, iar cu o probabilitate în creștere și după 20 noiembrie.