taxi gherla dej cluj telefon
locuri de munca gherla dej cluj iclod fabrica calorifere irrom
feroterm gherla magazin centrala termica instalatii dej cluj stiri pentru viata cabinet veterinar gherla medic telefon cofetaria ada prajituri torturi gherla vindecare tratament terapeut terapie bowen gherla dej cluj
escape restaurant gherla locuri de munca angajare bucatar pizzer dej cluj
robinet apa

Noi prețuri la apă potabilă, crește și tariful pentru canalizare

Compania de Apă Someș S.A. a anunțat luni noile prețuri/tarife pentru apă și canalizare, care intră în vigoare din 1 iulie 2021.

Preț apă potabilă : 4,09 lei/mc inclusiv TVA (9%)

Tarif canalizare-epurare : 4,34 lei/mc inclusiv TVA (9%)

Compania a explicat că rațiunea necesității de ajustare a prețurilor/tarifelor rezidă în nevoia respectării Planului anual de evoluție a tarifelor la apă și canalizare (strategiei tarifare) în perioada 2017-2023, conform hotărârii nr.12/2.10.2018 a Asociației Regionale pentru Dezvoltarea Infrastructurii în Bazinul Hidrografic Someș-Tisa, precum și din nevoia de a îndeplini condiționalitățile din Contractul de Finanțare nr. 225 aferent programului POIM Cluj-Sălaj, încheiat între Ministerul Fondurilor Europene și Compania de Apă Someș S.A.

În cadrul programului POIM Cluj-Sălaj pentru modernizarea și extinderea infrastructurii de apă și canalizare-epurare, Compania de Apă Someș S.A. a atras a cincea finanțare în valoarea totală de peste 355 Milioane Euro, lucările în cadrul acestui program derulându-se în perioada 2020-2023.

Noile prețuri/tarife au fost aprobate de către Autoritatea Națională de Reglementare pentru Serviciile Comunitare de Utilități Publice, prin Decizia nr.79/31.05.2021. Ele se vor aplica în întreaga arie regională deservită din județele Cluj, Sălaj și Mureș.

Ultima majorare a prețurilor a avut loc în urmă cu un an. Prețul anterior, valabil din 1 iulie 2020, era de 3,85 lei /mc pentru apă potabilă și 4,09/mc pentru canalizare/epurare.

sus(0)jos(35)

1 comentariu

  1. Serios nici voi nu credeti ce spuneti! so inbunatatit cumva calitatea apei sau al canalizari si nu stim noi prosti sau deja stringeti bani pentru voucherele de anu vitor sau bani pentru salari la trintori nu va este rusine

    sus(8)sus(0)

Lasă un răspuns