taxi gherla dej cluj telefon
locuri de munca gherla dej cluj fundatura iclod irrom fabrica calorifere salariu
pro romania alegeri europarlamentare gherla
psd alegeri europarlamentare gherla cluj
pnl alegeri europarlamentare gherla cluj adrian oros
feroterm gherla magazin centrala termica instalatii dej cluj stiri pentru viata cabinet veterinar gherla medic telefon cofetaria ada prajituri torturi gherla
prefect mircea abrudean cluj

Noi localități din Cluj în scenariul roșu, măsuri de Luminație – VIDEO

Prefectul Clujului, Mircea Abrudean, a susținut marți de la ora 15 o conferință de presă în care a prezentat ultimele evoluții în ce priveștia situația Covid-19 la nivelul județului.

Potrivit datelor prezentate, la Cluj-Napoca, Florești, Tritenii de Jos, unde s-a depășit rata de 3 cazuri la mia de locuitori, începând de joi, 22 octombrie, ora 0, se iau noi măsuri restrictive, între care obligativitatea purtării de mască în toate spațiile deschise, închiderea la interior a restaurantelor și cafeneleor,  dar terasele rămân deschise în anumite condiții,  suspendarea activităților la sălile de jocuri de noroc, săli de spectacole și cinematografe.

În aceleași UAT-uri, toate unitățile de învâțământ preuniversitar trec la scenariul roșu, care presupune închiderea școlilor și grădinițelor și cursuri doar online.

Locuitorii din Cluj-Napoca, Florești și Tritenii de Jos urmează să fie alertați despre situație pe telefoanele mobile joi dimineața între orele 7-9, printr-un mesaj RO-ALERT.

Începând cu data de 21 octombrie 2020, liceul Papiu Ilarian din Dej trece de la scenariul galben la scenariul roșu.

De asemenea, prefectul a anunțat că se vor lua măsuri speciale la nivelul județului de Luminație, în zona cimitirelor, în data de 1 noiembrie.

Rata de incidență a cazurilor de Covid-19 la Gherla la data de 20 octombrie era de 3,27 la mie, în creștere față de ziua precedentă (3,01)

MĂSURI PRIVIND SIGURANŢA CETĂŢENILOR DE LUMINAȚIE

I.Respectarea regulilor privind accesul în lăcaşele de cult, distanţa minimă de siguranţă şi măsuri sanitare specifice pentru desfăşurarea activităţilor religioase:

1.Reguli privind accesul şi desfăşurarea activităţilor:
• Accesul credincioşilor în lăcaşul de cult şi în locaţiile unde se organizează slujbe şi adunări religioase se face astfel încât să fie asigurată o suprafaţă de minimum 4 mp pentru fiecare persoană şi o distanţă de minimum 2 m între persoane.
• La intrarea în lăcaşul de cult sau în locaţiile unde se organizează slujbe şi adunări religioase persoanele sunt obligate să îşi dezinfecteze mâinile cu dezinfectant, pus la dispoziţie de organizatorii evenimentului religios.
• În interiorul lăcaşului de cult şi în locaţiile unde se organizează slujbe şi adunări religioase este obligatorie purtarea măştii, astfel încât să acopere gura şi nasul.
• Accesul credincioşilor care, după efectuarea triajului observaţional, prezintă simptome de infecţie respiratorie (tuse, strănut, rinoree, temperatură) nu este permis.
• Se vor plasa, la loc vizibil, anunţuri scrise privind regulile de igienă şi distanţare fizică în lăcaşul de cult şi în locaţiile unde se organizează slujbe şi adunări religioase.
• La activităţile religioase din interiorul lăcaşului de cult şi din locaţiile unde se organizează slujbe, acolo unde este posibil, se organizează circuite separate de intrare şi ieşire, semnalizate explicit.
• Slujbele oficiate de către personalul de cult, în aer liber (în curtea lăcaşului de cult), se desfăşoară cu menţinerea distanţei de 1,5 m între persoane.

2. Măsuri sanitare specifice
• În cadrul ritualurilor religioase în care se vor folosi obiecte de cult cu care credincioşii intră în contact, acestea se dezinfectează după fiecare utilizare.
• Se dezinfectează periodic, o dată la 4 ore, obiectele sau suprafeţele frecvent atinse (de exemplu, mânerele uşilor, balustrade, scaune).

II.Reguli privind deplasarea, accesul şi defluirea de la cimitir, distanţa de siguranţă şi măsuri sanitare specifice pentru desfăşurarea activităţilor religioase:

• În interiorul localităţilor se interzice circulaţia persoanelor în grupuri pietonale mai mari de 6 persoane care nu aparţin aceleiaşi familii, precum şi formarea unor asemenea grupuri. ■ Purtarea măştii de protecţie, astfel încât să acopere nasul şi gura, este obligatorie în unităţile administrativ-teritoriale de pe raza judeţului Cluj, unde incidenţa cumulată a cazurilor în ultimele 14 zile este mai mare de 3/1.000 de locuitori, pentru toate persoanele care au împlinit vârsta de 5 ani, in toate spaţiile publice deschise. ■ Purtarea măştii de protecţie, astfel încât să acopere nasul şi gura, este obligatorie pentru toate persoanele care au împlinit vârsta de 5 ani, prezente în spaţiile publice deschise, cum ar fi pieţele, târgurile, zonele de aşteptare (staţii de autobuz, peroane şi altele asemenea), zonele în care se desfăşoară serbări publice sau pelerinaje, exteriorul obiectivelor turistice, zonele pietonale comerciale şi în proximitatea instituţiilor de învăţământ până la o distanţă de 50 m de intrarea în perimetrul şcolii în judeţele/localităţile unde incidenţa cumulată a cazurilor în ultimele 14 zile este mai mică sau egală cu 3/1.000 de locuitori. • Obligativitatea administratorului cimitirului de a efectua triajului observaţional în ceea ce priveşte accesul în cimitir, iar persoanele care prezintă simptome de infecţie respiratorie (tuse, strănut, rinoree, temperatură) să nu fie permis. ■ Se interzice prezenţa la cavou a unui grup mai mare de 6 persoane care nu aparţin aceleiaşi familii. • Păstrarea distantei de minimum 2 m între persoane, la magazinele bisericesti, operatorii economici care au ca obiect de activitate vânzarea de articole religioase sau flori. ■ La activităţile din interiorul cimitirelor şi din locaţiile unde se organizează slujbe, acolo unde este posibil, se organizează circuite separate de intrare şi ieşire, semnalizate explicit.■ La intrarea în cimitire, se vor plasa de către administratorul cimitirului, la loc vizibil, anunţuri scrise privind regulile de acces, igienă şi distanţare fizică care trebuie respectate în interiorul acestuia pentru prevenirea răspândirii pandemiei de COVID-19. ■ Asigurarea de către administratorul cimitirului de locuri special amenajate pentru arucarea măştilor şi mănuşilor de protecţie la ieşirea din cimitir. ■ Limitarea numărului de persoane de către administratorul cimitirului privind accesul în cimitir în situaţia în care capacitatea acestuia nu mai asigură posibilitatea respectării măsurilor de protecţie impuse.

video în continuare

sus(3)jos(9)

hayak cafenea pub club gherla dej cluj orar program tractari auto gherla dej cluj telefon

Lasă un răspuns