hayak cafenea pub club gherla dej cluj orar program nisip balast mondial gherla materiale de constructie dej cluj telefon pret

feroterm gherla magazin centrala termica instalatii dej clujstiri pentru viata

ochelari vedere gherla gama optic dej clujapartament vanzare gherla dej cluj

conte restaurant gherla angajare ospatar livrare la domiciliu

gladiatori

Noaptea muzeelor la Gherla, cu lupte de gladiatori și concerte

Animație mare se anunță la sfârșit de săptămâna la muzeul de istorie din Gherla, cu lupte de gladiatori, expoziții și concerte.

Manifestările au loc în sâmbătă, 19 mai, în cadrul evenimentului devenit o tradiție deja de câțiva ani la Gherla, „Noaptea muzeelor”.

Anul acesta, în premieră, vizitatorii vor avea parte de un spectacol de lupte cu gladiatori, prezentat de Virtvus Antiqva. Este vorba despre o echipa de voluntari inimoși, care susține și promovează virtuțiile antichității – concordia, încrederea, fortuna – recunoaşterea evenimentelor norocoase, justiția – exprimată prin legi şi o guvernare responsabilă, pacea, pietas – devoţiunea faţă de zei şi multe altele.

Pe scena din curtea muzeului vor cânta și vor dansa artiști din Gherla – Roxana Suciu, Dansatorii de pe Someș, Ioana Ispas, Darius Dosa, Denisa LD, Alexandru Onofrei, Ramona Lobonț, Raul Iusan, Mihnea Steiu, Rebeca Petruț, grupul ASTRU, ansamblul Hayakaghak.

„Gardienii Patrimoniului” de la liceul cu predare în limba maghiară vor avea o prezentare legată de Castelul Kornis de la Mănăstirea, sculptorul Mircea Pop va prezența o expoziție intitulată „Halebarda”, iar Ioan Seu o expoziție de sculptură modernă.

O altă expoziție, tot în premieră, va oferi publicului posibilitatea de a află mai multe depsre activitatea pompierilor voluntari din Gherla, premiați până la cel mai înalt nivel la competiții naționale. Numeroasele cupe, diplome și fotografii de arhivă vor stă martuire în acest sens.

Startul evenimentului se dă la ora 18 și se va întinde până la miezul nopții. Intrarea este gratuită.

sus(25)jos(0)

apartament vanzare nou bloc gherla dej cluj pret telefon serestelylaborator analize medicale medicina muncii oftalmologie permis auto dej cluj telefon

coafor chirie inchiriat gherla dej cluj spatiu

Lasă un răspuns