alegeri europarlamentare 2019 psd gherla cluj
alegeri europarlamentare 2019 traian basescu cristian lungu pmp

hayak cafenea pub club gherla dej cluj orar program mondial gherla nisip balast sort dej cluj depozit feroterm gherla magazin centrala termica instalatii dej cluj ochelari vedere gherla gama optic dej clujstiri pentru viata banca cooperatista alianta cluj gherla credit dobanda iclod bobalna dej vintage pub de vanzare gherla local dej cluj

pasarela iclod

Noaptea ca meșterii ambițioși – s-a montat a doua pasarelă albă de la Iclod, peste Someș – FOTO

Timp de zeci de ani, oamenii care au avut de ajuns la Iclozel din Iclod sau invers au fost nevoiți să folosească o punte șubredă și periculoasă, din bucăți de lemne, sub care se căscau apele Someșului. Vineri seara a fost montată o nouă punte, albă, din metal.

S-a lucrat intens în ultimele trei zile pentru finalizarea lucrării. A fost nevoie de două macarale, una de 30 de tone, una de 60 de tone și un buldoexcavator, pentru ca pasaerela să fie fixată pe piloni, operație dusă la bun sfârșit.

punte iclod

Noua punte, lungă de 48 de metri, este proiectată de o echipa de tineri de la firma Vlad & Co srl din Cluj.

Aceast este a două construcție de acest fel la Iclod, după ce pe 1 septembrie a fost dată în funcțiune, în premieră în județul Cluj, o altă punte, peste Valea Mărului. În prima zi de școală, aceasta a scurtat cu un kilometru traseul spre școală al elevilor care veneau de pe drumul Alunișului.

Investiția cu cele două punți a costat 320.000 de lei, iar de lucrări s-a ocupat o firmă din Pitești.

Totul trebuia să fie gata până duminică, când în comună are loc o mare sărbătoare, dedicată Centenarului, „Iclodul și Marea Unire”. Pentru același eveniment, vineri la amiază a fost montată în curtea muzeului de etnoarheologie o statuie, care va fi dezvelită la finalul săptămânii.

„Avem speranțe că în scurt timp vom termina și celelate investiții, asfaltarea drumurilor de la Fundătura, Iclozel și Orman, dar și cireașa de pe tort, aleea de promenadă de pe Valea Mărului, care ar putea fi terminată până pe 1 decembrie”,mai spune primarul Emil Pîrtoc. „Astăzi, constructorii au ansamblat pasarela pietonală de la Șomes, iar în urmă cu ceva vreme, noaptea ca… meseriașii ambițioși, au pus-o pe pozitie!”, a scris primarul pe Facebook.

Pasarelă pietonală spectaculoasă la Iclod. „E cea mai tare din Ardeal!” – FOTO

sus(23)jos(3)

apartament vanzare nou bloc gherla dej cluj pret telefon serestelylaborator analize medicale medicina muncii oftalmologie permis auto dej cluj telefon

Lasă un răspuns