taxi gherla telefon
mondial gherla nisip balast sort dej cluj depozit feroterm gherla magazin centrala termica instalatii dej cluj stiri pentru viata cabinet veterinar gherla medic telefon excavator gherla dej cluj
robinet apa

Nima și Bunești legate în curând la conducta de apă de la Gilău

Două noi localități clujene situate pe drumul național 1C, respectiv satele Nima și Bunești din comuna Mintiu Gherlii, urmează a fi racordate în perioada imediat următoare la rețeaua publică de apă a județului.

Acest lucru a devenit posibil ca urmare a finalizării lucrărilor ai căror beneficiari sunt Compania de Apă Someș S.A. și Consiliul Județean. Pentru darea efectivă în funcțiune mai este necesară doar realizarea ultimei tranșe de cămine de branșamente, lucrare gestionată de primăria comunei.

„Clujul își consolidează cu fiecare nouă racordare sau extindere a rețelei onorantul loc I la nivel național în ceea ce privește procentul populației care beneficiază de apă potabilă și care deține toaletă sau duș în interiorul locuinței. În demersurile noastre îndreptate în acest sens am plecat întotdeauna de la premisa că racordarea la rețeaua centralizată nu mai reprezintă demult un lux ci o necesitate, un semn de normalitate și decență”, a precizat președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe.

Noul sistem de alimentare cu apă administrat de Compania de Apă Someș S.A a fost astfel proiectat și dimensionat astfel încât să asigure distribuirea apei potabile pentru cei peste 1.500 de locuitori din localitățile Nima și Bunești. Acesta include aproximativ 3.500 de metri de conducte de aducțiune, 31,5 km de rețea de distribuție, respectiv 2.500 de metri de branșamente de la conducta publică până la limita de proprietate. În plus, pentru o distribuție a apei potabile la parametrii cantitativi și calitativi corespunzători normelor europene în vigoare, au fost edificate două stații de pompare de mare putere, respectiv două rezervoare de acumulare cu un volum maxim de 200 de mc, fiecare.

Cu o valoare totală de 8.503.335 lei, lucrările sunt finanțate din Fondul de Întreținere, Înlocuire, Dezvoltare constituit de Compania de Apă Someș și Consiliul Județean Cluj în vederea finanțării acelor proiecte edilitare locale care nu au fost cuprinse până în acest moment în programele majore de investiții atrase de la Uniunea Europeană.

Cetățenii celor două localități situate în vecinătatea municipiului Gherla se vor putea bucura efectiv de apă la robinet în momentul în care Primăria comunei Mintiu Gherlii va încheia montarea ultimelor 200 de cămine de branșament din totalul de aproximativ 900 necesare, operațiunea fiind extrem de aproape de finalizare.

Dumitru Oltean, primarul de la Mintiu Gherlii, spune că investiția de aducțiune a apei de la Gilău a început în comună în 2014 și că au durat foarte mult procedurile tehnice. Edilul crede că în maxim o luna de zile, apa va curge la robinetele din cele două sate.

Noua rețea de apă de la Mintiu Gherlii și Bunești va fi administrată de Compania de Apă Someș SĂ – filiala Gherla, în timp ce rețelele de la Nima, Petrești și Salatiu de filiala Dej, a precizat Ovidiu Drăgan, directorul de la Gherla al companiei.

sus(3)jos(2)

hayak cafenea pub club gherla dej cluj orar program tractari auto gherla dej cluj telefon apartament chirie gherla

3 comentarii

  1. In urma cu cativa ani am fost la Gilau sa cumpar niste scanduri de la o fabrica de acolo.Si am intrebat cativa localnici: unde sunt izvoarele de unde vine apa de Gilau la Gherla?Am primit un raspuns la care nu ma asteptam.La Gilau nu sunt izvoare de unde sa mearga apa la voi la Gherla.Toata apa care merge la Cluj si Gherla,e din Tarnita.Deci...apa noastra e din Tarnita,nu din Gilau.

    sus(45)sus(5)
  2. „Clujul își consolidează cu fiecare nouă racordare sau extindere a rețelei onorantul loc I la nivel național în ceea ce privește procentul populației care beneficiază de apă potabilă” dar de ce nu spune că prețui la apă e mai mare ca în Sahara în contextul în care avem miliarde de metri cubi de apă în Apuseni care vine prin cădere?

    sus(8)sus(0)

Lasă un răspuns