taxi gherla telefon
alin tise pnl cluj
feroterm gherla magazin centrala termica instalatii dej cluj stiri pentru viata cabinet veterinar gherla medic telefon locuri de munca angajare camin rebeca santioana taga gherla dej cluj muncitor infirimiera asistenta sociala locuri de munca bontida gherla dej cluj mecanic auto

Muzeul de istorie s-a redeschis, cu trei expoziţii noi. Ce poţi vedea începând de azi – VIDEO

După două luni de linişte, datorită lucrarilor de reamenajare, muzeul de istorie si-a redeschis portile.  Nu întâmplător, vernisajul de expoziţie ce a avut loc vineri la amiaza a însemnat debutul unei noi perioade a activităţii muzeului, care din pacate a stagnat in ultimii patru ani, dupa cum a declarat managerul institutiei, Mihai Mester.

Manifestarea a început cu salutul directorului Muzeului de Istorie Gherla, care a prezentat autorii lucrărilor expuse în cadrul expoziţiei: artistul Ioan Şeu din Deva, născut la Nicula, membru al Uniunii Artistilor Plastici din România şi profesorul Mircea Pop.

Ioan Seu, pictor şi sculptor, a expus 25 de sculpturi în lemn. Artistul din Deva se poate lăuda cu realizarea a peste 800 de sculpturi şi 200 de picturi, de-a lungul carierei participând la 20 de expoziţii personale organizate în toată ţara, dar are multe lucrări în colecţii particulare şi muzee în ţări ca Italia, Franţa, Germania, SUA, Siria, Olanda şi Ungaria.

galerie foto: imagini de la vernisaj

galerie foto gherlaMircea Pop a ieşit în faţa publicului cu lucrari proprii – săbii din lemn (totemuri), care oglindesc demnitatea umană şi echilibrul, intr-o expozitie intitulata „Straja”. Profesorul şi-a câştigat un renume prin amenajarea Muzeului de xilogravură din Hăşdate, unde sunt prezentate totemuri,  icoane pe sticlă, lucrari de xilogravură.

Primarul Ioan Neselean si viceprimarul Iulia Trif au apreciat straduintele facute pentru redeschiderea muzeului, i-au felicitat pe expozanti si au dat asigurari ca municipalitatea va sprijini in continuare activitatile culturale ale orasului.

La eveniment a fost prezent şi Victor Cubleşan, directorul Direcţiei Judeţene pentru Cultură şi Patrimoniu Naţional Cluj, care s-a aratat incantat de vizita la Gherla, de expozitii, apreciind ca imbinarea istoriei cu arat contemporana da astfel posibilitatea comunitatii locale de se intalni cu valorile pe care le are.

Muzeul a inaugurat cu acest prilej o noua sala a tezaurului, in care sunt prezentate piese din aur, argint şi bronz, rodul unor cercetări arheologice din zona.

Mihai Mester a anuntat cu acest prilej ca în curând vor începe lucrările de reabilitare a clădirii in care a functionat Clubul Tineretului, cunoscuta sub numele „Casa Lászlóffy” de pe strada 1 Decembrie 1918, unde se va muta muzeul, in condiţii foarte bune si facilitati noi.

Expoziţia artiştilor plastici Ioan Şeu şi prof. Mircea Pop rămâne deschisă pînă la sfârşitul acestui an.

Muzeul de istorie este deschis publicului de luni pana vineri, intre orele 9-14. Pretul unui bilet de intrare pentru elevi, studenti si pensionari este de 1 leu, iar pentru alte persoane 2 lei.

Szekely Csaba

video: imagini de la redeschiderea muzeului, expozitii

sus(18)jos(1)

hayak cafenea pub club gherla dej cluj orar program tractari auto gherla dej cluj telefon

2 comentarii

  1. Lăudabil efortul dar, dacă muzeul este deschis publicului de luni pana vineri, intre orele 9-14, cine-l va putea vizita? În această perioadă copii sunt la cursuri, iar majoritatea adulților lucrează. Ar fi fost mai util un program pe sfârșit de săptămână: sâmbăta și duminica după-masă, când în Gherla nu ai pre multe de văzut.

    sus(23)sus(1)
  2. Doar nu ai crezut ca s-a gandit cineva si la cei interesati sa viziteze muzeul. Primarul are impresia ca toti sunt bugetari cum este el de 50 de ani incoace si ca pot merge de la munca dupa cum ii arde gandu. Acuma na, poate programul a fost gandit asa dupa felul si asemanarea Primarului....adica de la 8-9 bei cafeau cu vre-o 2 linguri sau lingai de zahar......de la 9 la 9;30 se bucura de efectul cafelutei, dupa care....de la 9;30 la 12;30 umbla brambura prin centru, prin piata sa mai intanda cate o poveste, cate o injuratura. Dupa care, de la 12;30 viziteaza muzeul citeste o carte ( can can ) de obicei , asculta o muzica buna trasa pe CD in studioul lui Salam.PAM PAM !!!

    sus(8)sus(5)

Lasă un răspuns