mondial gherla nisip balast sort dej cluj depozit feroterm gherla magazin centrala termica instalatii dej cluj stiri pentru viata ochelari vedere gherla gama optic dej cluj gherla dentist stomatologie cabinet artdent telefon tigla metalica depozit gherla mondial dej cluj cabinet orl gherla dej cluj spatiu birou gherla chirie locuri de munca sofer mariflor gherla dej cluj locuri de munca gherla dej cluj sofer kimbo

hayak cafenea pub club gherla dej cluj orar program

zumanjaro montaigne russe

Montagne-russe cu cea mai abrupta cadere din lume, inaugurat in America – VIDEO

Zumanjaro se numeste noul montagne-russe, inaugurat într-un parc de distracții Six Flags Adventure, in statul american New Jersey. Acesta ofera amatorilor de adrenalina si senzatii tari cea mai vertiginoasă coborâre de acest gen din lume.

Instalația are o înălțime de 126 de metri — echivalentul unui bloc cu 41 de etaje — , iar coborârea se realizează cu o viteză de 145 de kilometri pe oră, relatează marți ziarul spaniol ABC, citat de Agepres.

Inaugurată cu ocazia Zilei Naționale a SUA și în anul în care Six Flags Adventure împlinește 40 de ani, instalația are cea mai mare cădere verticală controlată din lume, depășind Statuia Libertății de la New York (93 de metri) și turnul Big Ben din Londra (96 de metri).

Noul montagne-russe conține trei gondole, cu capacitate de câte opt persoane fiecare, care parcurg cei 126 de metri înălțime în 30 de secunde la urcare și în numai 10 secunde la coborâre. Zumanjaro este instalat pe o structură metalică rotunjită în partea superioară, pe care funcționa de mai mult timp un montagne-russe de tip trenuleț, cu o coborâre mai mică.

În prezent, cele două montagne-russe funcționează simultan, furnizând vizitatorilor parcului un punct de atracție cu totul deosebit.

sus(0)jos(0)

laborator analize medicale medicina muncii oftalmologie permis auto dej cluj telefon apartament vanzare nou bloc gherla dej cluj pret telefon serestely tractari auto gherla dej cluj telefon

Lasă un răspuns