taxi gherla dej cluj telefon
locuri de munca gherla dej cluj iclod fabrica calorifere irrom
locuri de munca gherla dej cluj iclod fabrica calorifere irrom
feroterm gherla magazin centrala termica instalatii dej cluj stiri pentru viata cabinet veterinar gherla medic telefon cofetaria ada prajituri torturi gherla locuri de munca gherla angajare restaurant fiesta bucatar ospatar locuri de munca gherla angajare sticlar sticla dej clujr
monica iacob ridzi

Monica Iacob Ridzi, cu lacrimi în ochi în fața judecătorului de la Gherla, a cerut eliberarea condiționată – VIDEO

Monica Iacob Ridzi, fostul ministru al Tineretului şi Sportului în guvernarea PDL, condamnată la 5 ani cu executare pentru fapte de corupţie, s-a aflat vineri dimineaţă în faţa judecătorului de la Gherla.

Avocatul Tiberiu Ban a solicitat instanţei eliberarea condiţionată a clientei sale, aducând ca argumente perioada lungă de penitenţă executată, starea medicală precară, activităţile desfăşurate la secţia exterioară Cluj-Napoca a Penitenciarului Gherla, dar şi situaţia familială, respectiv doi copii minori.

„Doar Dumnezeu ştie cum mai rezist”, a spus cu lacrimi în ochi, Monica Iacob Ridzi, în faţa completului de judecată, cerând judecatorului sa aprobe cererea. „…se întâmplă un caz unic în România. Sunt executată atât de ANAF, cât și de executorul judecătoresc pentru aceeași sumă, prejudiciu. Practic sunt executată de două ori… Am participat la peste 100 de programe în penitenciar, mi-am dus crucea cu decență în ultimii trei ani. Am fost declarată inițial ”inapt pentru muncă” pentru că aveam 7 afecțiuni medicale. Acum am 15 afecțiuni, 14 dintre ele constatate la Spitalul Penitenciar Jilava, unde am fost internată. Am insistat să lucrez, am făcut nenumărate cereri pâna mi-au fost aprobate… Totul pentru a câștiga zile de libertate, să pot fi alături de cei doi copii ai mei… Am lucrat cinci luni la curățenie, de 1 an lucrez la servirea mesei, lucrez 10 ore pe zi, muncă fizică, numai Dumnezeu știe ce este în sufletul meu… Imi e greu să vă descriu în cuvinte ce simt cei doi copii. Mă roagă în fiecare zi să merg acasă. Refuză să meargă la gradiniță în lipsa mea. Băiețelul a început clasa 1, are dificultăți mari de adaptare în lipsa mea… Lăsarea mea în detenție și fiecare zi departe de copii nu face decât să ne afecteze și mai mult situația medicală, atât a mea, cât și a copiilor. Conform noii legi, eu am primit 150 de zile de libertate și eu am obținut altele prin muncă. Practic, patru ani din cinci sunt considerați executați. Vă rog respectuos să îmi permiteți să ajung acasă lângă cei doi copii, pentru că această cruce mă apasă tot mai greu. Sunt momente în care simt că mă prăbușesc psihic”, a mai spus Ridzi, cu lacrimi în ochi și vocea tremurată.

Procurorul DNA a apreciat că cererea este neîntemeiată și că motivele invocate nu impun eliberarea.

La Judecătoria Gherla a fost prezent si soțul condamnatei, Tiberiu Iacob-Ridzi, primarul municipiului Petroșani.

Fosta ministresă a refuzat să fie filmată sau fotografiată în timpul ședinței.

Sentinţa dată vineri după-amiază de Judecatoria Gherla: cererea de eliberare conditionata a fost admisă. Soluția poate fi contestată în termen de 3 zile.

Soluția pe scurt: Admite cererea de liberare condiţionată formulată de petiţionara Iacob-Ridzi Monica-Maria şi, în consecinţă: 1. Dispune liberarea condiţionată pe data rămânerii definitive a sentinţei, a petiţionarei Iacob-Ridzi Monica-Maria, condamnată la pedeapsa de 5 ani închisoare prin sentinţa penală nr. 73/2014 pronunţată de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, secţia penală. 2. Cheltuielile judiciare rămân în sarcina statului. 3. Stabileşte suma de 100 lei, reprezentînd onorar pentru avocatul din oficiu, care se va avansa din fondurile Ministerului Justiţiei, doamnei avocate Ştef Roxana. Cu drept de contestaţie în 3 zile de la comunicare. Pronunţată în şedinţa publică din 27.10.2017.

Tot vineri, Direcția Națională Anticorupție a contestat sentința, care va fi judecată la Tribunalul Cluj.

Pe 16 februarie 2015, Monica Iacob Ridzi (40 de ani) a fost condamnată la 5 ani de închisoare cu executare de către Înalta Curte de Casație și Justiție. Cercetarea penală a fost declanșată în urma anchetei publicate de Gazeta Sporturilor, potrivit căreia festivitățile organizate de Ministerul Tineretului si Sporturilor cu ocazia Zilei Tineretului din 2009, care au avut un buget de circa 600.000 de euro, au fost încredințate fără licitație unor companii private.

video, în continuare

foto: evz.ro

src=”https://www.gherlainfo.ro/monica-iacob-ridzi-inchisa-la-penitenciarul-gherla-in-fata-judecatorilor-la-cluj-pentru-eliberarea-conditionata-ce-au-hotarat-magistratii/

sus(7)jos(14)

2 comentarii

  1. Madam Ritzi, trebuia să te gândești la ăia doi copii când ai băgat „caraimanu” în banu public, nu acum. Dacă tu nu te-ai gândit la copii tăi, de ce s-ar gândi judecătorul sau noi, fraierimea-năcăjimea?

    sus(18)sus(12)
  2. Exemplul ei sa fie fie model si pentru altii...

    sus(7)sus(10)

Lasă un răspuns