ochelari gherla gama optic
locuri de munca gherla dej cluj iclod fabrica calorifere irrom
lemnul verde cofetarie gherla prajitura tort telefon
milano restaurant pensiune cazare gherla dej nima cluj sala evenimente copii joaca
service auto gherla dej cluj milano
mariflor gherla fabrica angajare locuri de munca gherla dej cluj muncitor
feroterm gherla magazin centrala termica instalatii dej cluj stiri pentru viata cabinet veterinar gherla medic telefon service reparatii chei auto gherla dej cluj chip inlocuire sofer angajare mariflor gherla dej cluj

Miting cu oamenii muncii în zi de sărbătoare pe vremuri la Gherla. Ce program era la TV acum 30 de ani de 1 mai – VIDEO

1970 miting 1 mai 23 august romania ceausescuDacă în zilele noastre, 1 mai înseamnă ieșire la iarbă verde, la mici ori în mini-excursii, nu la fel era și pe vremuri.

În zilele de 1 mai sau 23 august se organizau mitinguri în toate orașele din România, parade militare la București, urmate de spectacole grandioase.

La Gherla aveau loc spectacole pe stadion, în care oamenii muncii, șoimii patriei, pionierii și uteciștii aduceau laudă „partidului și conducătorului iubit, Nicolae Ceaușescu”.

Balconul primăriei era ornat cu drapele tricolore și cu pancarte aniversare. La toate blocurile și casele era obligatoriu să se pună cele două steaguri, unul roșu, al PCR și celălalt tricolor, al Republicii Socialiste România.

foto jos: Gherla, 2 mai 1987, strada Bobâlna

gherla 1987 2 mai strada bobalna loto prono tricolor

După terminarea mitingurilor, valurile de oameni se îndreptau spre terase, la Grădina de Vară, la Băile Băița ori pe deal, în livadă, la cabana Bradet. Aici, cine era norocos, prindea și bere, și mici, la care se formau cozi uriașe.

Nu se grăbea nimeni spre casă. Programul de la televiziune, care avea în mod normal doar câteva ore pe zi, era prelungit, dar cu emisiuni dedicate aproape în exclusivitate cântecelor patriotice și omagiilor nesfârșite.

foto jos: programul la televiziune în urmă cu 30 de ani, pe 1 mai 1988

sursa https://tvarheolog.files.wordpress.com

video: program la TV în zile de sărbătoare

Ceaușescu și concurența

În ultimii ani ai regimului, la mitinguri erau purtate pe umeri tablouri uriașe doar cu Nicolae și Elena Ceaușescu. Asta pentru că, după ce a ajuns la putere, Ceaușescu și aparatul sau de propagandă i-au eliminat pe predecesorii săi din „decor”, ca să nu știrbească din importanța „geniului Carpaților”.

Fotografia principală, primită de la o cititoare Gherla INFO, este făcută undeva la sfârșitul anilor ’60, când aveau loc în cadru, alături de Ceaușescu și ceilalți lideri comuniști, ca Gheorghe Gheorghiu-Dej, Chivu Stoica ori Ion Gheorghe Maurer.

fotografi video evenimente nunta botez majorat gherla dej cluj creare site web gherla dej cluj

Lasă un răspuns