taxi gherla dej cluj telefon
locuri de munca gherla dej cluj iclod fabrica calorifere irrom
feroterm gherla magazin centrala termica instalatii dej cluj stiri pentru viata cabinet veterinar gherla medic telefon cofetaria ada prajituri torturi gherla vindecare tratament terapeut terapie bowen gherla dej cluj locuri de munca angajare gherla dej cluj supercom sofer muncitor

Mircea Diaconu: N-am liniște până nu văd infrastructura pe drumul cel bun! (PE)

Dezvoltarea infrastructurii de transport este o condiție esențială pentru progresul unei țări, crede Mircea Diaconu, candidat independent la alegerile prezidențiale de duminică.

Un transport eficient și sigur trebuie să fie în concordanță cu necesitățile populației și ale mediului de afaceri. Astăzi, problemele și disfuncționalitățile infrastructurii rutiere, navale, feroviare și aeriene au ajuns să afecteze securitatea națională și să descurajeze investițiile strategice. Este necesară implementarea unor strategii pe termen mediu și lung de către specialiști în domeniu, dar și preluarea unor modele de bune practici din țările dezvoltate.

Datorită resurselor pe care le deține, România are posibilitatea de a se afirma în domeniul turismului european, dar și mondial. Însă, pentru a valorifica patrimoniul turistic, investitorii au nevoie și de susținere legislativă. Dezvoltarea potențialului turistic, alături de alte domenii, poate contribui la dezvoltarea României.

N-am liniște cât în țară economia nu merge ca pe roate

Creșterea masivă a absorbției fondurilor europene destinate țării noastre și susținerea politicii de coeziune economică și socială menită să reducă decalajele de dezvoltare între regiunile țării. Este necesar un sprijin direct de la nivel central pentru județele și orașele care au înregistrat o scădere sau o dezvoltare economică redusă.

Dorim ca fiecare proiect realizat să reprezinte o valoare adăugată din punct de vedere economic sau social. La nivel bugetar, este necesară acordarea cu prioritate a instrumentelor financiare puse la dispoziția României de către Comisia Europeană, iar bugetele să vizeze complementarizarea alocărilor pe proiecte identificate la nivel local care nu pot fi finanțate din fonduri nerambursabile.

Punem dezvoltarea economică pe primul plan pentru a asigura bunăstarea românilor și resursele necesare unor servicii publice de calitate.

România trebuie să își propună atragerea de capital privat autohton și străin, oferind un mediu predictibil și atractiv.

Trebuie să fim mândri de trecutul, prezentul și perspectivele noastre de viitor. Am fost prima țară din lume cu o producție de țiței înregistrată oficial. Suntem țară cu cel mai echilibrat mix energetic european și singura care are șanse reale de a deveni independentă energetic. Ne putem uita în ochii oricui cu mândrie și demnitate în acest domeniu.

Este nevoie să ne susținem cu mai mult curaj ideile și viziunile, contribuind la crearea unei Uniuni Europene capabilă să aibă o politică energetică comună precum și o abordare cu o singură voce a dialogului cu partenerii săi externi.

Alături de stabilitate, construcție și distribuție echitabilă a bunăstării, siguranță deplină a cetățeanului în fața amenințărilor interne și externe este un angajament central al Președintelui. Șeful statului are datoria de a întări instituțiile cu un rol major în acest domeniu: Armata Română, structurile Ministerului de Interne, serviciile de informații, Justiția — toate sunt repere ale unui stat puternic, în care cetățenii se simt în siguranță, protejați, cu toate drepurile și libertățile respectate și garantate

(PE)

sus(1)jos(0)

Lasă un răspuns