taxi gherla telefon
alin tise pnl cluj
feroterm gherla magazin centrala termica instalatii dej cluj stiri pentru viata cabinet veterinar gherla medic telefon
tren viteza

Minune, a ajuns cu trenul de la Cluj la Gherla mai devreme, cu ce viteză a circulat – VIDEO

Un tânăr care a călătorit cu trenul a avut surpriza să ajungă acasă mai devreme decât se aștepta.

Pare să fie o premieră în ultimii ani, când trenurile au ajuns să acumuleze întârzieri uriașe, din cauza infrastructurii proaste. Investițiile făcute recent de CFR încep să se vadă pe ceasurile călătorilor.

Andrei a povestit că a urcat sâmbătă, 23 mai, în trenul IR Cluj-Napoca – Gherla, cu plecare la ora 14.15 din Cluj-Napoca. Acesta era programat să ajungă la Gherla la ora 14.58, dar a ajuns cu 5 minute mai devreme. Trenul a parcurs astfel, fără oprire, distanța de 45 de kilometri în doar 38 de minute, adică cu o viteză medie de 71 km/oră.

Un astfel de „record” s-a produs ultima dată pe aceeași rută în 2009, adică acum 11 ani. Dar în 1969, același tren parcurgea distanța până la Gherla în doar 35 de minute.

Pe timpul călătoriei din weekend, pasagerul a folosit o aplicație de măsurare a vitezei. „Până la Bonțida, viteza s-a apropiat de 100 km/oră, apoi până la Gherla a fost de 60-70 km/oră”, a povestit el, încântat.

El s-a mai arătat mulțumit și de confortul din tren. „CFR a reușit să păstreze si să întrețină foarte bine garniturile sale”, a mai scris pasagerul pe rețelele sociale.

Mai mult ca sigur, experiența călătorului din Gherla nu este una generalizată, dar este un semn că lucrurile se mișcă în direcția bună la CFR.

video în continuare

 

CFR Călători taxează în prezent cu 6,80 lei o călătorie de la Gherla la Cluj cu un tren regio, la clasa a II-a, cu loc (fără oprire pe traseu) și cu 13 lei o călătorie cu un tren Interregio. Elevii, studenții, pensionarii beneficiază de reduceri și gratuități.

Trenurile pleacă acum cu viteze amețitoare de la Cluj, dar gâfâie până ajung la Gherla și Dej. Cum circulau pe vremuri – VIDEO

sus(26)jos(1)

hayak cafenea pub club gherla dej cluj orar program tractari auto gherla dej cluj telefon

1 comentariu

  1. ca navetist pot spune ca timpul efectuat tine doar de mecanicul de locomotiva, sunt uni care merg excelent dar sunt si uni parca dorm pe ei.....o rugaminte am pentru info gherla poate faceti o investigatie de ce nu este tren spre gherla din cluj seara la iesirea din schimbul 2,iar toti navetisti pe aceasta ruta trebuie sa ne descurcam cum putem, adica sa dam bani in plus...

    sus(14)sus(0)

Lasă un răspuns