taxi gherla telefon
psd gherla alegeri locale ioan neselean
pro romania tiberiu baraian pro romania gherla alegeri locale 2020 candidat
boca ioan pmp gherla alegeri locale 2020
alin tise pnl cluj
locuri de munca gherla dej cluj becker tamplar muncitor salariu
locuri de munca gherla dej cluj fundatura iclod irrom fabrica calorifere salariu
kasza tamas alegeri locale gherla primar 2020
usr plus gherla alegeri locale 2020 candidat
feroterm gherla magazin centrala termica instalatii dej cluj stiri pentru viata cabinet veterinar gherla medic telefon nisip balast gherla canalizare fose septice transport materiale constructii gherla dej cluj
nelu tataru cluj

Ministrul Sănătății la Cluj, despre situația pandemiei cu Covid și de ce DSP nu comunică informațiile – VIDEO

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, s-a aflat vineri dimineața la Cluj-Napoca. Însoțit de prefectul Mircea Abrudean, a făcut o vizită la direcția de Sănătate Publică, iar apoi a răspuns întrebărilor jurnaliștilor.

„Domnul ministru a dorit să facă o vizită tehnică de lucru la DSP pentru a evalua modul de desfășurare a activității. Am făcut o vizită împreună la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase, unde a mulțumit personalului medical pentru implicare și pentru profesionalism. De asemenea, a dorit să afle dacă sunt solicitări către minister din partea spitalelor”,  a declarat prefectul Clujului.

Nelu Tătaru a informat că la nivelul județului Cluj sunt 39 de cazuri de persoane testate pozitiv în ultimele 24 de ore și 8 persoane în cursul dimineții de vineri. „Rămâne să putem capacita și spitalul de recuperare pentru a putea primi pacienți cu simptomatologie ușoară și medie”, a spus el.

Întrebat despre cazurile fals pozitive la primul test, ministrul a răspuns că se are în vedere coroborarea testului cu evoluția clinică în perioada imediat următoare, aceata fiind cea care impune reluarea testului. În cazul în care nu există simptomatologie de infecție cu Covid-19, se recomandă izolarea la domiciliu pe o perioadă de 14 zile.

În prezent, rezultatele testelor vin cel mai devreme după 24 de ore, iar Tătaru a apreciat că sistemul medical din România are o capacitate mare de testare, dar nu suficientă. „Ține foarte mult de persoana care manipulează aparatele. Este un interval acceptabil”.

Ministrul a fost întrebat și despre situația de la spitalul din Borșa, unde în ultimele cinci luni nu au fost internate persoane cu probleme psihice. Tătaru a răspuns că se va interesa despre acest aspect.

Jurnaliștii au mai reclamat comunicarea deficitară de la DSP Cluj, care nu comunică informații despre situația din județ, chiar detaliată la nivel de UAT-uri. Ministrul sănătății a precizat că este un fenomen generalizat în întreaga țară, generat de lipsa de personal și că se are în vedere desemnarea unor persoane care să ofere presei informațiile solicitate. „Având în vedere evoluția situației din județul Cluj, DSP își face treaba”, a apreciat Tătaru.

video în continuare

Situația în județul Cluj, 7 august 2020

🔴 Efective angrenate (polițiști, jandarmi, polițiști locali, ISU și SAJ) – 461

🔴 Persoane verificate cu privire la respectarea măsurii și interdicțiilor impuse – 336

🔴 Societăți comerciale/PFA verificate cu privire la respectarea interdicțiilor impuse – 121

🔴 Situația epidemiologică în județul Cluj se prezintă astfel:

➡️ În ultimele 24 de ore, 30 persoane au fost confirmate Covid-19 din județul Cluj

➡️ 23 persoane internate în ATI, din care 18 din județ

➡️ Total vindecați și externați 687, din care 543 din județul Cluj

➡️ Total decedați 42, din care 24 din județul Cluj.

sus(4)jos(9)

hayak cafenea pub club gherla dej cluj orar program tractari auto gherla dej cluj telefon parbriz luneta gherla dej cluj atelier service

Lasă un răspuns