taxi gherla telefon
mondial gherla nisip balast sort dej cluj depozit feroterm gherla magazin centrala termica instalatii dej cluj stiri pentru viata cabinet veterinar gherla medic telefon excavator gherla dej cluj
ministrul sanatatii nelu tataru cluj

Ministrul Sănătății la Cluj, când ar putea veni primele semne de relaxare în criza coronavirus – VIDEO

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru a ajuns miercuri la Cluj. Aici  a avut o întâlnire la sediul prefecturii cu managerii de spitale clujene şi cu conducerea Direcției de Sănătate Publică și a Casei de Asigurări de Sănătate.

Ministrul a apreciat județul Cluj ca exemplu de bună practică. „Clujul e sus ca activitate medicală și ca implicare a administrației locale – prefectură, primărie”.

Tătaru a informat că în acest moment, capacitatea de testare pentru infecție cu noul coronavirus la Cluj este de 1000 de testări pe zi și că se poate asigura inclusiv testarea pentru alte localități.

Ministrul a răspuns unei întrebări privind medicii de familie și a anunțat că se are în vedere un act normativ prin care aceștia să primească o plată compensatorie de 2500 de lei.

În ce privește ventilatoarele, acestea sunt așteptate în cursul săptămânii, plus altele în cel mai scurt timp. Ministerul Apărării Naționale ar urma să dezvolte o linie de producție de ventilatoare, a mai precizat Tătaru.

Legat de preluarea spitalelor private pentru gestionarea crizei, ministrul a explicat că acestea nu au secție de boli infecțioase. „Au fost discuții de angajare a acestor spitale private în această acțiune. Multe spitale au intrat în contract cu Casa de Sănătate. Le păstrăm pentru terapie intensivă, pentru cazurile ușoare și medii, pe care le pot gestiona. Autoritatea locală,  comitetul local poate gestiona modul în care pot prelua aceste unități medicale. Eu merg pe principiul colaborării cu spitalele private”.

Ministrul a afirmat că în acest moment, „tot ce este pacient, este suspect cu Covid”. El a făcut recomadări de precauție, distanțare socială, asigurarea medicației. „Încă nu este motiv de relaxare, o perioadă până dupa sărbătorile pascale mai sunt cetățeni care revin în țară. Apoi, după 7-10 zile, vom face o evaluare a situației”.

video în continuare

sus(26)jos(3)

hayak cafenea pub club gherla dej cluj orar program tractari auto gherla dej cluj telefon apartament chirie gherla

Lasă un răspuns