taxi gherla telefon
alin tise pnl cluj
feroterm gherla magazin centrala termica instalatii dej cluj stiri pentru viata cabinet veterinar gherla medic telefon
elevi gherla liceu ana ipatescu icoane umanitar caritate caritabil

Mini-proiectul filantropic ‘Icoană pentru Darius’, la final -VIDEO

„Ne bucurăm să aducem la cunoștința, elevilor, profesorilor, a credincioșilor implicați și tuturor celor interesați, încheierea mini-proiectului Filantropic <<Icoană pentru Darius>>”,  spune prof. Ciprian Campean de la liceul „Ana Ipatescu”. „Entuziasmul tinerilor elevi, care s-au străduit să realizeze ceva de apreciat, nu a fost în zadar!

În cadrul Concursului de mini proiecte filantropice „Euharistia – Lumina vieții creștine”, organizat de Patriarhia Română, în contextul anului omagial euharistic – 2014, Parohia Gherla III, Sfântul Ioan Botezătorul, prin preoții parohi Farcaș Alexandru și Morar Ioan,  au organizat și desfășurat în perioada 10-24 martie 2014, în colaborare cu Liceul Teoretic „Ana Ipătescu”, cu sprijinul profesorului de religie Câmpean Ciprian, mini-proiectul filantropic „Icoană pentru Darius”, având ca scop ajutorarea financiară a tânărului, membru al comunității de credincioși gherlene, care se confruntă cu probleme dificile de sănătate, ce necesită susținere financiară. Proiectul a implicat, la modul general, pictarea de icoane, cu specific transilvan, de către elevi și organizarea unei expoziții cu vânzare, la biserica Sfânta Treime.

Raspunsul credincioșilor a fost pe măsură, icoanele, dovadă mai mult a inocenței  decât a talentului lor, deloc de neglijat, de altfel,  cumpărându-se neașteptat de repede. Duminică, 23 martie, la finalul Sfintei Liturghii se mai găseau doar două lucrări la vânzare. Cei 510 lei adunați au fost înmânați mamei lui Darius, dar ceea ce au căutat să transmită în primul rând toți participanții la acest proiect a fost un mesaj de încurajare și solidaritate sufletească cu Darius, a cărui însănătoșire este în grija lui Dumnezeu și a medicilor. „Mulțumim credincioșilor pentru promptitudinea și sprijinul acordat, în demersul nostru cu scop caritabil”, transmite profesorul Cimpean tuturor celor care au contribuit, din putinul lor, la sprijinirea unei cauze nobile.

Câteva impresii ale elevilor implicati in proiect sunt grăitoare în acest sens:

”Cel mai mult în acest proiect mi-a plăcut să pictez alături de tineri de vârsta mea sau de o vârstă apropiată știind că lucrul mâinilor noastre servește un scop nobil. Atunci când te înconjuri de oameni cu sufletul frumos, care își pun toată energia, inima și talentul într-o icoană pe sticlă și o pictează cu migală, atunci orice lucrare este o reușită, așa cum și ale noastre au reușit să-i impresioneze pe creștinii gherleni, care au răspuns în mod pozitiv încercării noastre de a-l ajuta pe Darius. A fost o experiență minunată care sper să se repete în viitorul apropiat….și sper să ne perfecționăm lucrul.”
Perșa Iulia, IX B, Ana Ipătescu

”Bunătatea este, în sine, o caracteristică a oamenilor de caracter. Este o atitudine specific umană, din ce în ce mai rar întâlnită în societatea actuală. Există bunătate și răutate, există fapte bune și fapte rele, calități și defecte, lumină și întuneric, adevăr și minciună. Noi alegem de care parte ne situăm.
În data de, 13.03.2014, ne-am reunit câțiva elevi ai Liceului Teoretic Ana Ipătescu și am încercat să facem o faptă bună pentru Darius, îndrumați de preoții parohi și de profesorul de religie. Ne-am străduit să pictăm icoane cât mai frumoase, care apoi au fost sfințite și vândute. Ideea proiectului a fost foarte bună, pentru că a urmărit să ajute o persoană la necaz, alături de care suntem cu gânduri de încurajare.”
Samoilă Alexandra, IX A, Ana Ipătescu

”Proiectul este o idee foarte bună, mai ales pentru că a fost o acțiune de caritate. Locul și atmosfera în care s-a desfășurat miniproiectul au fost propice lucrului.      Ce a făcut acțiunea specială, a fost faptul că după câteva zile de la pictarea propriu-zisă a icoanelor, noi toți cei care am participat, am vizitat Biserica Sfânta Treime, unde am purtat discuții interesante cu preoții parohi.
Mă bucură faptul că proiectul a fost un succes, că icoanele au fost sfințite și suntem în continuare alături de Darius.”
Pivodă Miruna, VII B, Ana Ipătescu

”Acest proiect și-a atins scopul cu desăvârșire, am ajutat un băiat și mă bucur că acesta va mai avea încă o șansă…”
Lumperdean Nicoleta

”Ideea de a picta icoane în scop caritabil a fost o idee excelentă. Atmosfera din timpul lucrării icoanei a fost una liniștită și plăcută. Mulțumiri preoților parohi și profesorului de religie care ne-au îndrumat, către această activitate caritabilă minunată. Și desigur, sper ca Darius să-și revină complet.”
Fechete Antonia, VII B, Ana Ipătescu

Organizatorii proiectului, Parohia Sfântul Ioan Botezătorul, Gherla III, prin preoții parohi Morar Ioan și Farcaș Alexandru și Liceul Teoretic Ana Ipătescu, prin prof. Câmpean Ciprian, aduc multumiri elevilor, credincioșilor și tuturor celor care implicându-se au făcut din acest proiect o reușită.

https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=SU1qpEywpjw

sus(0)jos(0)

hayak cafenea pub club gherla dej cluj orar program tractari auto gherla dej cluj telefon

Lasă un răspuns